lördag 4 maj 2024

inloggad som

Cross Technology på nordisk expansion

|  
|  

Cross Technology Solutions förbereder sig för uppskalning. Nya samarbeten är på gång och Lundabolaget expanderar nu utanför Sverige.

– Vi tittar nu på Norden och några marknader i Europa, rent strategiskt handlar det om att gå in på marknader där det finns störst digital mognad. Vi vet att behovet finns och på sikt tittar vi på den amerikanska marknaden, men det är ett större steg. Vi har planer på att resa kapital men inväntar rätt läge, säger Titti Lundgren, vd för Cross Technology Solutions.

Bolaget utvecklar LifePod, en e-hälsoplattform för distanssjukvård av långvariga eller kroniska sjukdomar. Plattformen fungerar bland annat som ett beslutsstöd för vården genom att identifiera och prioritera de mest vårdbehövande patienterna.

Nu har en studie publicerats i Journal of Medical Internet Research där LifePod utvärderas.

– Forskningsteamet med forskningsledaren Margrét Leósdóttir, överläkare i kardiologi på Skånes universitetssjukhus, har sett goda resultat. Det har visat sig att LifePod har flera positiva effekter på hjärtpatienter i deras rehabilitering.

Den kanske största vinsten, enligt Titti Lundgren, är att vården kan förhindra inläggningar genom att sätta in åtgärder i ett tidigt skede.

– Vi kan konstatera att distansvård ger tryggare vård. Den kliniska evidensen visar att patientuppföljning på distans både gör patienten tryggare och underlättar för sjukvården.

Bolaget intensifierar nu arbetet med olika samarbetsavtal och partnerskap. I våras tecknade Cross Technology ett samarbetsavtal med Evimeria, en leverantör av ett webbaserat patientjournalsystem som används av ungefär 600 kliniker i Sverige. Under hösten kommer fler konkreta avtal att vara på plats, enligt Titti Lundgren.

– Vi fortsätter att fokusera på strategiska samarbeten för att kunna erbjuda vården en sömlös integration mellan sina olika beslutsstödssystem, säger hon.

Julia Eriksson

Cross Technology Solutions förbereder sig för uppskalning. Nya samarbeten är på gång och Lundabolaget expanderar nu utanför Sverige. – Vi […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.