lördag 3 juni 2023

inloggad som

Spelplattform för lärare lanseras i dag

|  
|  

HappiPapi lanserar i dag sin plattform där lärare kan bygga egna utbildningsspel baserade på undervisningsmaterial. På sikt är bolagets mål att lansera cirka 50 appar om året, baserade på spelen som utvecklas i plattformen av frivilliga lärare.

Plattformen, som består av färdiga mallar för korsord, quiz och andra spel, är gratis att använda. Företaget drivs av entreprenörerna Patrick Larsson och Jens Ode, vars affärsidé är att – med hjälp av kreativa användare som skapar egna spel i gratisversionen – skapa betal-appar baserade på spelen som utvecklas.

– Barnen i dag är vana vid digitala produkter och den här plattformen hjälper lärare att leverera digitalt innehåll till elever. De får en professionell plattform där de med några knapptryck kan skapa sina egna lärospel. Lärarna kan skapa och skräddarsy innehållet så att det passar och anpassas till eleven, säger Patrick Larsson.

Bolaget är färdigt med utvecklingen av plattformen, som lanseras i dag. I fortsättningen är grundarnas fokus att skapa appar av utvalt innehåll som genererats i plattformen.

– Tanken är att skapa omkring femtio appar om året genom ett ramverk som snabbt gör appar av plattformens innehåll, säger Patrick Larsson.

Under hösten satsar Happipapi på marknadsföring för att bygga ut kundkretsen, som i dag består av över 5.000 lärare som skrivit upp sig för att använda tjänsten. Nästa strategiska steg blir en större uppskalning.

– Vi för en dialog med externa aktörer för att eventuellt ta in pengar under hösten, för att kunna driva det här på heltid och även anställa en person, säger Patrick Larsson.

Julia Eriksson

HappiPapi lanserar i dag sin plattform där lärare kan bygga egna utbildningsspel baserade på undervisningsmaterial. På sikt är bolagets mål […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl