lördag 30 september 2023

inloggad som

Earin blir renodlat produktbolag efter uppköp

|  ,
|  

Earin ställer om och håller på att bli ett renodlat produktbolag under namnet Earin Development, samtidigt som tidigare huvudbolaget Earin blir vilande. Sedan årsskiftet hjälper företaget andra varumärken med produktutveckling.

– Vi har även hunnit få en ny huvudägare i form av teknikföretaget Qamcom Group. Vi ser det som en strategisk och långsiktig ägare, som står för en långtgående och djup kunskap inom vårt arbetsområde, säger Earins medgrundare Per Sennström

Earin grundades 2014 och har sedan dess utvecklat små, trådlösa hörlurar, designade för att kopplas ihop med enheter via Bluetooth. Företaget släppte sin första modell av hörlurarna 2015 och har genom åren fått internationell uppmärksamhet. Dels via positiva recensioner av hörlurarna, dels då bland andra artisten Will.I.Am velat köpa upp Malmöbolaget.

Nu går Earin ifrån att utveckla sina egna produkter till att erbjuda produktutveckling av hörlurar och andra IoT-lösningar åt tredje part.

– Rent krasst så innebär det potentiellt mer lönsamhet för vår del. På samma gång så är produktutveckling bolagets hela DNA, så det känns rätt att fokusera på det vi är bäst på. I en förlängning kommer vi att ta fram fler produkter med hjälp av vår skalbara teknik. I dagsläget ligger Earin vilande och som det ser ut kommer vi att lägga allt krut på Earin Development.

Just nu arbetar företaget med att ta fram en fjärde generation av sin hörlursmodell som någon gång under nästa år kommer att nå marknaden under ett annat varumärke. I och med omställningen har personalstyrkan halverats för att fokusera på enbart utveckling.

– Vi blir mer flexibla och går dit kunderna är. Det är mycket nytt som händer under hösten, framförallt när det kommer till kundsamarbeten då vi i nuläget för dialog med tre potentiella storkunder, säger Per Sennström.

Julia Eriksson

Earin ställer om och håller på att bli ett renodlat produktbolag under namnet Earin Development, samtidigt som tidigare huvudbolaget Earin […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad