lördag 4 maj 2024

inloggad som

Smile-chefen går in MaU Holdings styrelse

|  
|  

Ebba Fåhraeus blir det senaste tillskottet i den profiltunga styrelsen för Malmö Universitets holdingbolag. Värvningen gör kopplingen till Lunds mer väletablerade innovationssystem för forskare starkare. 

– Det är viktigt att komma ihåg att vi inte ska bygga allt själva från noll. Vi är en del av regionen och ska utnyttja alla möjligheter som ges här. Det är viktigt för oss och för MaU att ha ett nära samarbete med hela innovationssystemet runt omkring oss, säger Charlotte Ahlgren Moritz, MaU Holdings ordförande och MaU:s vicerektor för samverkan och innovation. 

Hur det samarbetet kan gynnas av att ha Smile Incubators vd i styrelsen har MaU Holdings första och hittills enda investering visat prov på. Pharmista Technologies, som utvecklar ett återanvändbart graviditetstest, blev kort efter holdingbolagets investering antagna till Smiles inkubatorsprogram.

MaU Holdings styrelse utgörs i övrigt av tidigare Minc-chefen och Almi Invest Syds nya ordförande Jeanette Andersson, Additudes vd Sam Aston och life science-profilen Mats Persson. 

– Alla är personer med ett tydligt engagemang för regionens utveckling och som verkligen värderar att dela med sig. Jag tycker att vi är väl riggade med en mycket kompetent styrelse som fyller de behov vi har just nu och vi vet att vi kan utveckla och utöka den med tiden, säger Charlotte Ahlgren Moritz. 

Emiliano Strauss

Ebba Fåhraeus blir det senaste tillskottet i den profiltunga styrelsen för Malmö Universitets holdingbolag. Värvningen gör kopplingen till Lunds mer […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.