tisdag 1 juli 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Avionero planerar kraftig expansion

|  
|  

Före årsskiftet lanserade Avionero en uppgraderad version av sin resesöktjänst, med utökad flexibilitet för användarna bland annat genom upplevelsebaserade sökalternativ. Nu har grundaren Lars Kristensson samlat på sig data som han tror kommer att skaka resebranschen och siktar därför på att ta in nytt kapital.

– Det finns oändligt med konkurrerande resebokningssajter och meta-söktjänster men de erbjuder inget bra stöd för flexibla resenärer. Alla deras lösningar är baserade cachad data, som gör att priserna väldigt sällan stämmer överens med verkligheten. Som användare tvingas man göra mängder med olika sökningar, säger Avioneros grundare och vd Lars Kristensson.

Malmöbolagets tjänst är kopplad mot både flygbolagens sökmotorer och meta-söktjänsterna, som Momondo. Man kan söka på breda och vaga parametrar som land, kontinent, väder eller aktiviteter. Sökningarna sker i realtid och utan att lämna sajten kan man med en enda sökning boka flyg, boende och upplevelser. Det ska för kunderna resultera i billigare resor och en betydligt bättre användarupplevelse.

– Vi löser verkligen ett användarproblem och är först med att samla allt på ett ställe. Vår data visar att allt fler användare hittar till oss och kommer tillbaka, utan någon ökad marknadsföring, säger Lars Kristensson.

Den nya söktjänsten ger Avionero, enligt Lars Kristensson, ett strukturellt övertag mot resten av branschen.

– Våra konkurrenter har separata produkter, med separata annonser och i vissa fall separata team. Marginalerna för de olika produkterna ser väldigt olika ut. På flygen är marginalerna låga men man säljer större mängder och konverteringsgraden är normalt högre. Boende och upplevelser har däremot höga marginaler men det är väldigt dyrt att nå fram med sin marknadsföring, säger han.

Genom att samla allt på en plats lyckas Avionero, enligt Lars Kristensson, konvertera de ”billigare” flygkunderna till mer lönsamma hotell- och upplevelsekunder. Detta ska ge Malmöföretaget både bättre konverteringsgrad på marknadsföringen och bättre marginaler på sin produkt jämfört med resten av branschen.

Nästa steg för Avionero är att finansiera en internationell expansion och först siktar Lars Kristensson på att ta in minst en miljon euro.

– Detta är hur skalbart som helst. Nu har vi tillräckligt med data för att visa att vi har en överlägsen modell som kan slå ut marknaden. Vi har bättre marginaler och behöver nu bara tillräckligt med marknadsföringskapital. Det finns egentligen inga gränser för hur mycket kapital vi kan ta in, men vi siktar på en miljon euro i första omgången, säger han till Rapidus

Emiliano Strauss

Före årsskiftet lanserade Avionero en uppgraderad version av sin resesöktjänst, med utökad flexibilitet för användarna bland annat genom upplevelsebaserade sökalternativ. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånska börsvinnare första halvåret

    De skånska börsbolagen har gått rejält bättre än rikssnittet hittills i år. Men det finns en förklaring som är ganska nedslående. Rapidus har listan på bäst och sämst under första halvåret.

  • Oncorena får in 130 Mkr

    Cancerforskningsbolaget Oncorena i Lund får in 133 Mkr i en nyemission där pengarna i huvudsak kommer från ägarna Helth Cap, Linc och FSG. Kapitalet ska finansiera en fas 1-studie som pågått i tre år.

  • Hänt i vecka 26

    Ledningen hoppar av i Enzymatica och Peab medverkar till att sänka Sveriges koldioxidutsläpp med 7 procent. Det är några av nyheterna från förra veckan.


  • Qvickly startar om med ny vd – igen

    Turbulensen i betaljätten Klarna har öppnat upp för mindre aktörer. Malmöbaserade Qvickly är en av dessa. – Vi har tagit en del business inom e-handel det senaste halvåret, säger nytillträdde vd:n Malin Jonsson Skogman. 

  • Avionero skänker tio procent – vill att resejättarna gör samma sak

    Efter nedmonteringen av USAID utmanar Avionero resebranschen att donera mer till välgörenhet. — Marginalerna i branschen är så pass bra, säger vd Lars Kristensson.

  • Techprofil går in i Ifrågasätt

    Lunda-startupen Ifrågasätt Media får i samband med en kapitalrunda in välkända namn i ägarskaran, en Saas-veteran och ett kvinnligt nätverk. – Vi får in en ägare som vet hur man skalar upp, säger vd Gustav Hjärne.

  • ”Innan du anställer – kolla först om AI kan göra jobbet”

    På Malmöföretaget Getaccept har vd Samir Smajic satt upp tydliga riktlinjer för att öka AI-användningen. Han vill se fler chefer göra likadant.

  • Mistbase-grundaren laddar om

    Saas-bolaget Peak Energy är Mistbase-grundaren Michal Stalas nya satsning, åtta år efter att han sålde Mistbase för uppåt 150 Mkr. Nu vill han utveckla mjukvara för optimering av elanvändning.

  • Bimobject på förvärvsoffensiv

    Bimobject köper Malmöbolagen Green Metrica och Lumea AI Plattform, som båda är inriktade på artificiell intelligens. Bygginformationsbolaget redovisar också siffror för årets första kvartal, som visar att vd-karusellen blivit en kostsam historia.

  • Dan Olofsson köper Qgroup

    Qgroup skrotar börsplanerna. I stället köps IT-konsultkoncernen upp av Danir-kontrollerade Nexer Group. – Det här blir än mycket bättre lösning än att gå till börsen, säger Qgroups vd Jon Carvell.

  • Finch sätter sin AI i hårdträning

    Techprofilen Hannah Meiton och hennes Ampli Ventures investerade i början av året i Malmöbaserade AI-bolaget Finch. Nu kliver hon in i styrelsen för att sätta bolagets AI-modell i hårdträning.

  • Stjärnspäckad styrelse i Elva11

    Nyligen gjorde Additude-grundaren Jim Roslund comeback i IT-branschen med det nystartade konsultbolaget Elva11. Nu tar styrelsen form. Utöver ordförande tar andra tunga technamn och internationella profiler plats i styrelsen. Rapidus har namnen.

  • Rejält tillskott i kassan för el-sparare

    Lundabaserade Emulate Energy stänger sin Serie A-runda och får två nya internationella delägare. Så här stort blev tillskottet och så ska pengarna användas.