lördag 27 april 2024

inloggad som

Svep släpper ny betaltjänst för elbilar

|  
|  

Teknikkonsultbolaget Svep, som arbetar med elektronisk produktutveckling, lanserar ett system för att hantera betalningar vid elbilsladdning. Bolaget har nu fått sin första kund inom området.

– Under hösten ska vi lansera mikrobetalningar i vår IoT-plattform som bland annat ska användas i laddboxar till elbilsladdning. Det kommer att installeras miljontals laddare i Sverige de närmaste åren, så området är väldigt intressant för oss att satsa på, säger Mikael Bergqvist, vd på Svep.

Bolaget har omkring 20 parallella projekt igång och utvecklar allt från värmepumpar och medicintekniska produkter till sporttillbehör och elbilsprodukter.

– Under hösten kommer vi att expandera teamet på St Lars i Lund. I nuläget är vi omkring 70 personer och kommer anställa ytterligare fem till tio stycken. Vi söker över hela spektrat, från programutvecklare till hårdvaruingenjörer. Det är många som hört av sig till oss, så det känns roligt att fler och fler får upp ögonen för vårt arbete.

Tanken är att det ska komma fler applikationsområden för Sveps teknik framöver, men enligt vd:n är det för tidigt att gå ut med detaljer. Däremot berättar han att förutom systemet för elbilsbetalning så har bolaget nu släppt den nya säkerhetstjänsten Cyber Security.

– Från och med nu erbjuder vi våra existerande kunder en ny tjänst inom säkerhetsanalys som skyddar våra produkter och tjänster mot hackerattacker och andra typer av digitala intrång. Det gör att våra kunder kan känna sig ännu tryggare med vad vi erbjuder, säger Mikael Bergqvist.

Julia Eriksson

Teknikkonsultbolaget Svep, som arbetar med elektronisk produktutveckling, lanserar ett system för att hantera betalningar vid elbilsladdning. Bolaget har nu fått […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.