tisdag 26 september 2023

inloggad som

…som lockar miljardfonder

Representanter för över 35 stycken riskkapitalbolag och fonder, som tillsammans förvaltar över 100 miljarder kronor, har redan anmält intresse för att delta i The Drop – Climate Tech Conference i Malmö.

– Det är en rekordstor summa riskkapital för den här typen av konferenser, fonderna som deltagarna förvaltar omfattar över 100 miljarder kronor. Totalt kommer representanter från över 35 riskkapitalfonder, 15 av dessa är några av de största amerikanska och europeiska fonderna för klimatomställande lösningar, säger Karl Philip Barakate vid Almi Företagspartner.

Bland andra kommer klimatfonderna Pale Blue Dot och 2150, som även är medarrangörer. Malmöprofilen Hampus Jakobsson är en av grundarna till Pale Blue Dot, som förvaltar 900 miljoner kronor.

Elisabet Ottosson

Representanter för över 35 stycken riskkapitalbolag och fonder, som tillsammans förvaltar över 100 miljarder kronor, har redan anmält intresse för […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad