lördag 18 maj 2024

inloggad som

…och tunga delägare

Utöver kapital får Emulate Energy in tunga och strategiska delägare i form av Axel Johnson-koncernen via Axsol, Skellefteå Kraft och Utvecklingsklustret – en gemensam investeringsgren från Öresundskraft, Jämtkraft, Umeå Energi, Jönköping Energi och Bixia.

– Alla som vi började jobba med tidigt har valt att investera i bolaget och vi har även med Edument som stöttar med sina djupa kunskaper i mjukvaruutveckling, säger Emulate Energys vd Shwan Lamei.

Pilottesterna har enligt grundarna gått bra och planen är att genomföra en kommersiell lansering ”ganska snart i år”. Emulate anställer nu för fullt, främst seniora utvecklare, både i Sverige och USA.

– Vi siktar på en snabb uppskalning efter att vi gått live kommersiellt. Vårt säte i USA gör det lättare att komma in här, och vi satsar internationellt direkt, säger Shwan Lamei.

Emiliano Strauss

Utöver kapital får Emulate Energy in tunga och strategiska delägare i form av Axel Johnson-koncernen via Axsol, Skellefteå Kraft och Utvecklingsklustret […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]