lördag 27 april 2024

inloggad som

Lindahl flyttar till Varvsstadens äldsta hus

Gamla snickeriet, den äldsta byggnaden i Varvsstaden i Malmö, blir nytt kontor för Advokatfirman Lindahl. Byrån hyr hela byggnaden på 2.500 kvadratmeter och hyresvärden Varvsstaden AB fick på tisdagen bygglov för att bland höja taket på det K-märkta huset.

– Vi har börjat växa ur våra nuvarande lokaler och flytten kommer att skapa utrymme för vår fortsatta expansion. Det finns mycket fin nyproduktion i Malmö, men när möjligheten dök upp att skapa ett Lindahl-hus i en klassisk Malmömiljö så fastnade vi för det. Det blir ett unikt kontor där vi kan skapa en bra miljö för personal, klienter och studenter att utvecklas tillsammans, säger Johan Herrström, Lindahls ordförande och managing partner för Malmökontoret.

2024 beräknas Lindahls för närvarande cirka 85 anställda kunna flytta in i huset, som började uppföras på 1870-talet. Just nu står bygganden på 42 domkrafter som har lyft det en halvmeter inför gjutning av en ny grund. Senare ska även taket lyftas så en ny, fjärde våning kan byggas till.

– Att få in en advokatbyrå i det gamla industriområdet blir en hörnsten. Oatly och Wingårds Arkitektkontor finns redan på plats, så det blir ett bra komplement. Ledtiderna är långa för varje hyresgäst eftersom vi utvecklar området projekt för projekt tillsammans med hyresgästerna. Just nu finns inga outhyrda ytor alls i Varvsstaden, säger Varvsstadens vd Pia Andersson.

Niclas Lindstrand

Gamla snickeriet, den äldsta byggnaden i Varvsstaden i Malmö, blir nytt kontor för Advokatfirman Lindahl. Byrån hyr hela byggnaden på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.