måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Small Cap Partners säljer Malmöbolag…

Det skånska investerarkollektivet Small Cap Partners (SCP) avyttrar Malmöbaserade OPO Scandinavia som designar och säljer glasögonbågar. Börsnoterade Seafire, som genomfört en rad köp i Skåne, köper OPO för 82 miljoner kronor samt en rörlig tilläggsköpeskilling på tio miljoner kronor.

– Våra förvärv är som ett giftermål och en bitterljuv skilsmässa när det är dags att sälja vidare bolaget. Det är alltid vemodigt att sälja ett bolag eftersom vi knyter starka band med dem och dess personal. I OPO satt jag själv i styrelsen så det känns extra sorgligt, men väldigt bra med tanke på var bolaget har landat med ny ägare och deras resa framåt, säger Jesper Jelmteg, Partner på Small Cap Partners, till Rapidus.

OPO köptes av SCP för fyra år sedan och är den sista försäljningen i fonden SCP II, som därmed är stängd nu efter att ha varit verksam i sju år. Enligt Jesper Jelmteg har resultatet för OPO dubblerats sedan 2018 till 12,5 miljoner kronor i vinst det senaste räkenskapsåret.

– Vi gjorde en bra resa med dem efter att ha jobbat mycket med produktutbudet, med både nya kollektioner och nya licenser. När vi säljer företag tar vi stort ansvar för att finna en lämplig ny ägare och nytt hem för bolaget. Vi hade konkurrerande bud på OPO, Seafire känner vi sedan tidigare och de är duktiga med bra meritlista, säger Jesper Jelmteg.

OPO Scandinavia har 17 anställda och omsatte 59 miljoner kronor 2021.

Niclas Lindstrand

Det skånska investerarkollektivet Small Cap Partners (SCP) avyttrar Malmöbaserade OPO Scandinavia som designar och säljer glasögonbågar. Börsnoterade Seafire, som genomfört […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad