fredag 26 april 2024

inloggad som

“Minc har levt med osäkerhet ganska länge”

Mincs vd Daniel Persson är mycket positiv till utredningen om att göra inkubatorn till centrum för ett startuppdistrikt i Malmö. I gårdagens nyhetsbrev beskrev Rapidus förslaget, som klubbades av Kommunstyrelsen i går eftermiddag.

– Vi har levt med en osäkerhet ganska länge så det blir jätteskönt med ett beslut så att vi kan skapa förutsättningar för Mincs nästa steg. Tillsammans med visionen om ett startupdistrikt med andra aktörer som etablerats runt omkring på grund av Minc så kan entreprenörer veta att allt stöd de behöver finns här, säger Daniel Persson till Rapidus.

Det nuvarande kontraktet på lokalerna går ut nästa år och kan maximalt förlängas med två år till. Mincs styrelse har uttalat att inkubatorn vill vara kvar på Universitetsholmen, vilket också ingår i utredningen.

– Vi har sagt att det är extremt viktigt att sitta kvar i området, men det behöver inte vara i nuvarande lokaler. Minc har funnits här i 20 år och communityt vet att universitetet och Media Evolution City finns runt hörnet. Med större lokaler skulle vi också kunna ha representanter för Malmö stad, universitetet och näringslivet på plats hos oss, säger Daniel Persson.

En första delrapport ska lämnas under sista kvartalet i år. Malmö stads näringslivsdirektör Micael Nord säger att startsträckan för utredningen kan bli kort.

– Vi pratar hela tiden med olika aktörer och har redan gjort en kartläggning. Många aktörer vill ge Malmö ett varumärke som ”startup city” och en hel del av dem finns redan kring universitetet. Men var man än lägger ett startupdistrikt så finns det aktörer som inte får plats eller inte kan ligga där av andra skäl, säger Micael Nord.

Niclas Lindstrand

Mincs vd Daniel Persson är mycket positiv till utredningen om att göra inkubatorn till centrum för ett startuppdistrikt i Malmö. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.