lördag 18 maj 2024

inloggad som

Corebon gör marknadssatsningar

|  
|  

Malmöbolaget Corebon, som startades för över tio år sedan av skidentusiaster och har tagit fram en ny metod för produktion av kompositmaterial, tar in 15 miljoner kronor i en kvittningsemission riktad mot befintliga ägare. Pengarna går till marknadssatsningar för bolagets energibesparande teknik.

– Jag tror mycket på bolagets möjlighet att få ut sin processteknik och att växa. Det har varit trögt att komma ut med nya produkter under pandemin – speciellt med denna typ som är mer projektbaserad, där vi behöver komma ut och träffa kunderna. Det börjar bli lättare nu, vi var nyligen på en kompositmässa i Paris och såg att det finns ett stort intresse, säger Corebons styrelseordförande Jan-Eric Bergström.

Jan-Eric Bergström är styrelseveteran och kom i april in som ny styrelseordförande i bolaget. Han har tidigare arbetat inom bland annat Swedish Match och varit chef för Perstorp Surface Materials samt vd för ett Helsingborgsbolag inom kraftelektronik.

Corebon utvecklar och säljer produktionslösningar för fiberkomposittillverkning baserade på snabb och effektiv induktionsvärmningsteknik. Komposittillverkning använder sig av värme där stora gjutformar värms upp. För att få en jämn spridning av värmen görs verktygen normalt tjocka och tunga. Med Corebons teknik behövs inte det, utan bolaget tillverkar tunnväggiga skalverktyg av metall eller kolfiberkomposit som ger lägre energiförbrukning.

Kunderna är tillverkare av komponenter till bland annat fordons-, flyg- och energisektorn. Bolagets huvudägare är, förutom grundarna, Scania Growth Capital samt två privata investerare.

Elisabet Ottosson

Malmöbolaget Corebon, som startades för över tio år sedan av skidentusiaster och har tagit fram en ny metod för produktion […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]