tisdag 25 juni 2024

inloggad som

Corebon gör marknadssatsningar

|  
|  

Malmöbolaget Corebon, som startades för över tio år sedan av skidentusiaster och har tagit fram en ny metod för produktion av kompositmaterial, tar in 15 miljoner kronor i en kvittningsemission riktad mot befintliga ägare. Pengarna går till marknadssatsningar för bolagets energibesparande teknik.

– Jag tror mycket på bolagets möjlighet att få ut sin processteknik och att växa. Det har varit trögt att komma ut med nya produkter under pandemin – speciellt med denna typ som är mer projektbaserad, där vi behöver komma ut och träffa kunderna. Det börjar bli lättare nu, vi var nyligen på en kompositmässa i Paris och såg att det finns ett stort intresse, säger Corebons styrelseordförande Jan-Eric Bergström.

Jan-Eric Bergström är styrelseveteran och kom i april in som ny styrelseordförande i bolaget. Han har tidigare arbetat inom bland annat Swedish Match och varit chef för Perstorp Surface Materials samt vd för ett Helsingborgsbolag inom kraftelektronik.

Corebon utvecklar och säljer produktionslösningar för fiberkomposittillverkning baserade på snabb och effektiv induktionsvärmningsteknik. Komposittillverkning använder sig av värme där stora gjutformar värms upp. För att få en jämn spridning av värmen görs verktygen normalt tjocka och tunga. Med Corebons teknik behövs inte det, utan bolaget tillverkar tunnväggiga skalverktyg av metall eller kolfiberkomposit som ger lägre energiförbrukning.

Kunderna är tillverkare av komponenter till bland annat fordons-, flyg- och energisektorn. Bolagets huvudägare är, förutom grundarna, Scania Growth Capital samt två privata investerare.

Elisabet Ottosson

Malmöbolaget Corebon, som startades för över tio år sedan av skidentusiaster och har tagit fram en ny metod för produktion […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon sätter 1 miljard i rullning

    Det tog ett år, men nu har klimatinvesteringsfonden Pale Blue Dot börjat investera i sin andra fond. 1 miljard kronor väntar på att finna rätt adresser i hela världen i form av såddkapital till startups som jobbar klimatsmart. Heidi Lindvall, partner och en av fondens grundare, berättar för Rapidus.

  • Miljardavtalet sprack

    Bioteknikföretaget Aqilions samarbetsavtal med läkemedelsjätten Merck avslutas. Av avtalet som hade potential att ge Aqilion 10 miljarder kronor, blir alltså intet.