tisdag 18 juni 2024

inloggad som

AlixLabs accelererar utvecklingen…

|  
|  

AlixLabs gör sig redo att flytta från renrummet i ProNano i Lund, ut till industrin.

Företagets teknik går ut på att tillverka halvledarkomponenter till elektroniska kretsar mer kostnadseffektivt genom att hoppa över flera steg i tillverkningsprocessen. Tekniken är baserad på en upptäckt från forskning vid Lunds Universitet. Nu är den redo att gå från laboratoriet till fabriken och se hur den fungerar i industrin.

– Det ser ut som att vi ska börja flytta över vår process till en industrimiljö som kör på samma storlek. Lyckas man där så öppnar det vägen ut i världen. Det är vårt högst ställda mål de här kommande två åren, säger AlixLabs vd och medgrundare Jonas Sundqvist.

Har uppmärksamheten kring halvledarbristen påverkat intresset för er forskning?

– Ja, för oss är det jättepositivt. Vi startade den här teknikutveckling när vi gjorde upptäckten. Då fanns det i Sverige noll intresse från investerare att bygga upp en sådan plattform. Försökte man säga något då tyckte många att man var tokig. Nu har Sverige ryckt upp sig på halvledarsidan, säger han.

Mette Carlbom

AlixLabs gör sig redo att flytta från renrummet i ProNano i Lund, ut till industrin. Företagets teknik går ut på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Youcruit i konkurs

    Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

  • Magle på köparstråt

    Magle Chemoswed i Malmö aviserar sitt andra förvärv på kort tid. Först var det Amniotics som slukades, nu köper kontraktstillverkaren ett danskt bolag för 240 Mkr.

  • Tillfällig avkylning i het bransch

    HMS Network-grundarens ehandelsbolag JS Energi i Helsingborg kämpar med lönsamheten. Försäljning av värmepumpar på nätet gav växtvärk under chock-året för elpriser 2022.