onsdag 29 maj 2024

inloggad som

Medeon startar uthyrning av laboratorier

|  
|  

För att möta behoven av laboratorieplatser öppnar Medeon nu Medeon Labs med 300 kvadratmeter av utrustade laboratorier och kontor för bland annat cellhantering och läkemedelsutveckling. Första hyresgästen är diabetesläkemedelsbolaget Abarceo som flyttar in i juni.

– För oss är det jätteroligt att nu kunna erbjuda laboratoriekapacitet, vilket inte minst många uppstartsbolag har stort behov av. Det ligger i linje med vårt uppdrag och är ytterligare en service vi ger till bolagen, säger Ulf G Andersson, vd för Medeon.

Medeon har anställt en laboratoriechef som börjar i mitten av maj och som ska ansvara för driften. Den 16 juni håller man öppet hus i laboratorierna under Skåne Innovation Week.

– Vi har en flexibel modell för uthyrning: Bolagen kan välja mellan att hyra en laboratoriebänk för cellhantering, en vanlig laboratoriebänk och kontor under kortare eller längre tid. Labben är utrustade med en hel del instrument och med full infrastruktur. Vi hyr även ut laboratoriebänkar till självkostnadspris genom ett avtal med Malmö Universitet i den del av universitet som ligger här på området, fortsätter Ulf G Andersson.

Elisabet Ottosson

För att möta behoven av laboratorieplatser öppnar Medeon nu Medeon Labs med 300 kvadratmeter av utrustade laboratorier och kontor för […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad