fredag 17 maj 2024

inloggad som

Ny vd till växande emissionsinstitut

|  
|  

Ida Nordehammar tar i oktober över vd-posten på Spotlight Group-bolaget Nordic Issuing, som sedan avknoppningen från Sedermera Corporate Finance dubblat antalet anställda. Börsras till trots växer bolaget alltjämt och bäddar för ytterligare tillväxt under andra halvåret. 

–  Vår känsla är att marknaden sakta börjar hitta ett nytt normalläge, vi tror att vi kommer att ha mer att göra under resten av året med betydligt fler transaktioner än under första halvan, säger Ida Nordehammar, som i dag är Nordic Issuings vice vd.

I slutet av 2020 knoppades Nordic Issuing av från Sedermera och blev ett helägt dotterbolag med egna tillstånd från Finansinspektionen. Företaget flyttade ut till egna lokaler på Stortorget i Malmö och har sedan dess blivit allt mer oberoende med en kundbas även bortom Spotlight.

Nordic Issuing har cirka 30 samarbetspartners i form av corporate finance-firmor och advokatbyråer. Samtidigt fortsätter man agera emissionsinstitut i alla Sedermera Corporate Finances transaktioner och 2021 slog därför bolaget alla sina rekord med en omsättning på elva miljoner kronor.

– I år började vi lite mer försiktigt och förstod att vi inte skulle göra lika många noteringar som 2021. Vi fokuserade i stället mer på andra tjänster, som företrädesemissioner, riktade emissioner och obligationsmarknaden. Oavsett om det görs många IPOs eller inte behövs våra tjänster. Bolag behöver pengar även om marknaden går dåligt.

Planen för Ida Nordehammar när hon tar över vd-posten i höst är trots marknadsläget att expandera och nå en vinstmarginal om tio procent när året är slut. Nuvarande vd Christopher Åkerblom blir då styrelseordförande. Nordic Issuing har hittills gått från fyra till åtta anställda, plus fyra student-praktikanter.

Emiliano Strauss

Ida Nordehammar tar i oktober över vd-posten på Spotlight Group-bolaget Nordic Issuing, som sedan avknoppningen från Sedermera Corporate Finance dubblat […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad