onsdag 15 maj 2024

inloggad som

MedVasc expanderar åt öst och väst

|  
|  

Malmöbolaget MedVasc har tagit in fem miljoner från både nya investerare och befintliga ägare, för att fortsätta arbetet mot en CE-märkning och optimera sin produkt. Bolaget utvecklar ett instrument som ska göra laserbehandling för åderbråck enklare och mindre smärtfylld.

– CE-märkningen kan komma att ta ett par år till, men det handlar om att ta strategiska steg vilket vi påbörjat och vi litar på processen framöver, säger MedVascs vd Michael Åkesson.

Instrumentet har nu testats på människor och resultaten var, enligt Michael Åkesson, över förväntan. Nu kommer bolaget att expandera över Atlanten.

– Vi hoppas på FDA-godkännande i USA inom kort, vilket skulle öppna upp för den stora amerikanska marknaden. Vi har även en samarbetspartner i Kina som vi förhandlar med just nu, vilken blir vår första satsning i Asien, säger han.

MedVasc är nu på jakt efter en ny vd som kan komma att tillträda redan i höst.

– Vi har tentaklerna ute, men förhandlar inte med någon riktigt ännu, säger Michael Åkesson.

Julia Eriksson

Malmöbolaget MedVasc har tagit in fem miljoner från både nya investerare och befintliga ägare, för att fortsätta arbetet mot en […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.