onsdag 24 april 2024

inloggad som

Stylos värvar vd från BrainLit

|  
|  

Peter Emilson har tillträtt som vd för Stylos Design, bolaget som tagit fram det mobila trygghetslarmet Vevios för äldre. Han har erfarenhet av att leda operativa verksamheter på både nationell och internationell nivå, senast i rollen som ansvarig för försäljningen i Skandinavien på BrainLit.

– Att jag börjar på Stylos Design markerar ytterligare ett steg i satsningen mot en kommersialisering av Vevios. Planen är nu att expandera och ta företaget framåt. Jag tror på produkten, vi vill skapa en tryggare och säkrare vardag för äldre och utsatta i samhället, säger Peter Emilson.

Trygghetslarmet är ett armband som nu görs i en fjärde prototyp tillsammans med samarbetspartnern MyThings. Armbandet ska möjliggöra en mer aktiv vardag för äldre då de kan röra dig fritt och snabbt få tag i personer genom en kontaktlista som är inbyggd i produkten.

En av de första saker Peter Emilson ska göra som vd är att titta på nya möjliga investerare och hitta passande partnerskap.

– Vi väntar just nu på grönt ljus för att kunna testa larmarmbandet på äldre.  Det gör vi förhoppningsvis i sommar och om testerna faller väl ut går vi mot en kommersialisering nästa år. Vi siktar på att ta in omkring fem miljoner kronor i en investeringsrunda i år och pengarna kommer helt och hållet att läggas på att få ut Vevios på marknaden, säger Peter Emilson.

Julia Eriksson

Peter Emilson har tillträtt som vd för Stylos Design, bolaget som tagit fram det mobila trygghetslarmet Vevios för äldre. Han har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.