lördag 4 maj 2024

inloggad som

Cellevate värvar ny vd

|  
|  

Cellevate får ny vd i form av Laura Chirica som tidigare var strategisk konsult på företaget. Tidigare har hon haft ledande positioner på GE Healthcare, som i dag heter Cytiva, och kommer senast från det medicintekniska bolaget Immunovia. Hennes uppdrag blir att föra in Cellevate i en uppskalningsfas.

– Det som tilltalar mig allra mest med Cellevate är att det är ett otroligt kompetent och entusiastiskt team, som vill göra gott för världen och driva läkemedelsforskningen. Den här typen av teknologi som vi är med och utvecklar ligger helt perfekt i tiden, det pågår en revolution när det kommer till biologiska läkemedel och deras tillverkningsprocesser, säger Laura Chirica.

Cellevate utvecklar en materialplattform baserad på nanofiber-teknik. På materialet kan man studera och odla celler, till exempel för att utveckla läkemedel. Under pandemin vidareutvecklades plattformen till att kunna omfatta fler områden inom biomedicin.

– Under pandemin arbetade många hemma och vi såg då att det blev svårare att sälja våra existerande produkter, och fick därför fundera på hur vi kan skapa värde på nya sätt. Detta ledde till idéen som ligger till grund för våra nya produkter, en materialplattform som går att applicera på flera områden inom biomedicin, säger Laura Chirica.

Julia Eriksson

Cellevate får ny vd i form av Laura Chirica som tidigare var strategisk konsult på företaget. Tidigare har hon haft […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.