lördag 27 april 2024

inloggad som

Lyckade kliniska resultat för Lundabolag

|  
|  

First North-bolaget GPX Medical har fått de första resultaten från de pågående kliniska studierna och vd:n Hanna Sjöström kallar dem ”det största genombrottet i bolagets historia”. 

– Det är en väldigt viktig studie för oss så vi är förstås väldigt glada. Den inkluderar totalt 100 nyfödda barn och forskningsgruppen publicerar nu resultaten från de första 50, som visar att vår teknik fungerar väldigt väl. Under året avslutas studien och därefter publiceras resultaten i vetenskapliga tidskrifter, säger hon. 

University College Cork (UCC) blev förra året GPX första kund när de köpte Lundabolagets produkt Neola. Det är ett system som övervakar gasnivåer i lungorna på neonatala barn. Nu testar UCC Neola på nyfödda friska barn och hittills har de lyckats med 48 av 50 lungmonitoreringar. 

– Vi får med denna studien med oss mycket värdefull data till produktutvecklingen för att kunna förfina tekniken ytterligare. Därefter kommer vi att göra fler studier och stärka upp med kompetens för att få CE-märkning och FDA-godkännande, säger Hanna Sjöström. 

Studien i Cork är tänkt att fortsätta med ytterligare 100 barn i en andra del. GPX mål är att introducera Neola på marknaden under 2023 och innan dess kan det bli aktuellt att ta in nytt kapital.  

– Kapitalanskaffning är alltid på agendan för utvecklingsbolag som oss, som inte nått marknaden och lönsamhet, säger Hanna Sjöström.

Emiliano Strauss

First North-bolaget GPX Medical har fått de första resultaten från de pågående kliniska studierna och vd:n Hanna Sjöström kallar dem […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.