lördag 9 november 2024

inloggad som

Krinova-bolag lanserar dryck av avokadokärnor

|  
|  

I vår lanserar Krinovas nya inkubatorbolag Simply No Waste en kolsyrad dryck baserad på avokadokärnor och andra färska ingredienser. Bolaget har skrivit avtal med en dansk restaurangkedja som blir först ut att sälja drycken.

– Vi har jobbat mycket med olika tekniker för att extrahera näringen från avokadokärnorna. Nu har vi vår första ”upcycled drink” där vi använder återanvända råvaror för att öka näringen och minska matsvinnet. I maj blir vårt varumärke klart, så än kan jag inte berätta namnet på drycken eller kunden. Det här är vårt första avtal, men vi planerar att få ut drycken på fler ställen, säger Arash Sabet, medgrundare av bolaget med många års erfarenhet från restaurangbranschen.

Simply No Waste bildades förra året och ska använda restprodukter från mat- och jordbruksindustrin till nya förädlade produkter. Avtalet kring den första drycken är ett test av bolagets affärsmodell, säger Arash Sabet. Drycken tillverkas än så länge i Kristianstad.

– Hittills har vi haft inkomster som konsulter i samband med utvecklingen av olika drycker. Nu kommer vi att öka försäljningen genom den danska kedjans fem-sex restauranger, säger Arash Sabet till Rapidus.

Elisabet Ottosson

I vår lanserar Krinovas nya inkubatorbolag Simply No Waste en kolsyrad dryck baserad på avokadokärnor och andra färska ingredienser. Bolaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • 34:orna: De är årets topp fem

    Igår hyllades ungt entreprenörskap när Rapidus bjöd in till 34-gala. Kvällen präglades av nya möten, delade erfarenheter – och förstås prisutdelning när listans topp fem äntligen avslöjades.

  • 34:orna 2024 – Hela listan

    Årets lista med Rapidus 34:or är klar. På torsdagen den 7 november hyllades de alla. Här är hela listan med de entreprenörer som är max 34 år och som Rapidus tycker är Skånes mest intressanta just nu.

  • Härliga mingelbilder

    Rapidus unga entreprenörer fick sig ett powermingel vid årets 34-gala. Här kunde de frottera sig med bankfolk, rekryterare, jurister och många fler där nyttan är ömsesidig. Och inte minst kunde 34:orna träffas sinsemellan och utbyta erfarenheter. Här är mingelbilderna.

  • Tillväxtgurun ger sina bästa tips

    Podd: Thomas Ahrens har verkat som managementkonsult i 30 år. Hans har skrivit totalt elva böcker om scale up-verksamhet, bland […]


  • Hon blir Krinovas nya vd

    Finanskvinnan Ulrika Hasselgren tillträder som ny vd för Krinova Incubator & Science Park i början av januari. Hon kommer närmast från rollen som hållbarhetschef i Coeli-gruppen.

  • Internationellt i Skåne om framtidens mat

    Kristianstad-inkubatorn Krinova Incubator & Science Park slår på stort för framtidens mat med “Spot on Food”, en internationell konferens om framtidens livsmedel.

  • Nothing Fishy i Lejonkulan

    Rapidus podd Lejonkulan tar nya kliv och lanserar nu formatet vodd, det vill säga filmade intervjuer. I studion har vi denna gång Ola Secher som tillsammans med sin kollega Jared Christensen är grundare av matföretaget Nothing Fishy.

  • Dug räddar kassan

    I ett år har Helene Nielsen varit vd för potatisdrycksföretaget Dug, tidigare Veg of Lund. Nu har hon städat, renodlat och sparat. Men en sinande kassa måste nu fyllas. Det ser hon ut att klara, men det blir dyrt.

  • Opticept tar nya steg

    Lundabolaget Opticept satsar på ett nytt kundsegment när bolaget går in som delägare i Malmöbolaget Simply No Waste, som förädlar restprodukter från livsmedelsindustrin.

  • Pågen har växt ur Malmö

    SOMMARINTERVJU: 300 000 stycken Lingongrova per vecka ska bli fler. Det har Pågens vd Anders Carlsson Jerndal tänkt sig. Men i Malmö går det inte att baka fler utan att bygga ut fabriken. Pågen är ytterligare ett klassiskt Malmöföretag som staden misslyckas med att låta växa.

  • Färdigbakade Krinova-bolag

    Får det vara vegansk fish and chips och sorbet? Nothing Fishy och Folkets Pops blev i fredags avtackade i Kristianstad efter att ha deltagit i Krinovas livsmedelsinkubator.

  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Opticept pressar spanska oliver

    Opticept i Lund kommer in på den spanska olivoljemarknaden som lidit svårt av torka på senare år. En första försäljning av maskiner som ökar oljeutvinningen går till ett stort olivoljekooperativ.