I vår lanserar Krinovas nya inkubatorbolag Simply No Waste en kolsyrad dryck baserad på avokadokärnor och andra färska ingredienser. Bolaget har skrivit avtal med en dansk restaurangkedja som blir först ut att sälja drycken.
– Vi har jobbat mycket med olika tekniker för att extrahera näringen från avokadokärnorna. Nu har vi vår första ”upcycled drink” där vi använder återanvända råvaror för att öka näringen och minska matsvinnet. I maj blir vårt varumärke klart, så än kan jag inte berätta namnet på drycken eller kunden. Det här är vårt första avtal, men vi planerar att få ut drycken på fler ställen, säger Arash Sabet, medgrundare av bolaget med många års erfarenhet från restaurangbranschen.
Simply No Waste bildades förra året och ska använda restprodukter från mat- och jordbruksindustrin till nya förädlade produkter. Avtalet kring den första drycken är ett test av bolagets affärsmodell, säger Arash Sabet. Drycken tillverkas än så länge i Kristianstad.
– Hittills har vi haft inkomster som konsulter i samband med utvecklingen av olika drycker. Nu kommer vi att öka försäljningen genom den danska kedjans fem-sex restauranger, säger Arash Sabet till Rapidus.
Elisabet Ottosson