fredag 26 april 2024

inloggad som

JS Energi tar in 15 miljoner för fler kontor

|  
|  

Helsingborgbaserade JS Energi, som bland annat installerar värmepumpar och säljer reservdelar till dem på nätet, tar in 15 miljoner kronor från styrelseproffset Nicolas Hassbjers bolag Tequity. Företaget, som nyligen öppnade sitt sjunde kontor – i Kristianstad – ska använda pengarna till att skynda på etableringstakten med målet att täcka hela södra Sverige.

– Nicolas gjorde sin första investering med oss 2019 för att börja bygga något nationellt. Sedan dess har vi haft en lång dialog samtidigt som vi haft en pandemi där väntetiden på en värmepump kunnat vara upp till ett år, säger JS Energis vd Peter Borgman.

Trots pandemin har JS Energi vuxit kraftigt, enligt Peter Borgman ökade omsättningen under 2021 från 43 till 70 miljoner kronor. För i år är planen att öppna i tre orter till: Kalmar, Karlskrona och Borås.

– I vilken ordning det sker återstår att se, det beror på var vi hittar tekniker. Vi hade kunnat växa ännu snabbare om inte pandemin begränsat tillgången. Men vi har ändå haft ett försprång eftersom vi är partner till alla tillverkare av värmepumpar, om det är slut hos en kan vi gå till en annan.

Kapitalet ska enligt planerna dock räcka till mer än så, tre till fyra kontor om året planeras tills nätverket 2026 ska täcka södra Sverige från Gävle och Karlstad och nedåt.

– Kapitalet är till för att accelerera ännu mer. Nu ska vi bygga struktur för ett hundramiljonersföretag och stärka upp både marknadssidan och anställa fler tekniker. Men det finns fortfarande en begränsning på hur snabbt vi kan öppna, vi måste både kunna få tag på tekniker och värmepumpar, säger Peter Borgman.

Niclas Lindstrand

Helsingborgbaserade JS Energi, som bland annat installerar värmepumpar och säljer reservdelar till dem på nätet, tar in 15 miljoner kronor […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.