måndag 9 september 2024

inloggad som

JS Energi tar in 15 miljoner för fler kontor

|  
|  

Helsingborgbaserade JS Energi, som bland annat installerar värmepumpar och säljer reservdelar till dem på nätet, tar in 15 miljoner kronor från styrelseproffset Nicolas Hassbjers bolag Tequity. Företaget, som nyligen öppnade sitt sjunde kontor – i Kristianstad – ska använda pengarna till att skynda på etableringstakten med målet att täcka hela södra Sverige.

– Nicolas gjorde sin första investering med oss 2019 för att börja bygga något nationellt. Sedan dess har vi haft en lång dialog samtidigt som vi haft en pandemi där väntetiden på en värmepump kunnat vara upp till ett år, säger JS Energis vd Peter Borgman.

Trots pandemin har JS Energi vuxit kraftigt, enligt Peter Borgman ökade omsättningen under 2021 från 43 till 70 miljoner kronor. För i år är planen att öppna i tre orter till: Kalmar, Karlskrona och Borås.

– I vilken ordning det sker återstår att se, det beror på var vi hittar tekniker. Vi hade kunnat växa ännu snabbare om inte pandemin begränsat tillgången. Men vi har ändå haft ett försprång eftersom vi är partner till alla tillverkare av värmepumpar, om det är slut hos en kan vi gå till en annan.

Kapitalet ska enligt planerna dock räcka till mer än så, tre till fyra kontor om året planeras tills nätverket 2026 ska täcka södra Sverige från Gävle och Karlstad och nedåt.

– Kapitalet är till för att accelerera ännu mer. Nu ska vi bygga struktur för ett hundramiljonersföretag och stärka upp både marknadssidan och anställa fler tekniker. Men det finns fortfarande en begränsning på hur snabbt vi kan öppna, vi måste både kunna få tag på tekniker och värmepumpar, säger Peter Borgman.

Niclas Lindstrand

Helsingborgbaserade JS Energi, som bland annat installerar värmepumpar och säljer reservdelar till dem på nätet, tar in 15 miljoner kronor […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Medea i konkurs

    Upp som en sol och ned som en pannkaka. Medea, vars grundare utnämndes till 34:or av Rapidus 2021, är försatt i konkurs. Bolaget fick sitt uppsving i samband med covid-pandemin, sedan tog det stopp.

  • Vill bli navet för mattor i Europa

    Rugvista är det börsnoterade bolaget i Malmö som har ambitionen att bli ledande försäljare av mattor i Europa. Men just nu håller konsumenterna i plånboken. Det framgår av bolagets rapport för det andra kvartalet.

  • Drömsiffror i Tepe

    En omsättning på nästan 1,3 miljarder, bruttomarginal 75 procent, rörelsemarginal på nästan 40 procent. Dessa siffror låter som en dröm för de flesta företagare. För Tepe Munhygienprodukter i Malmö, med vd Hanna Hageberg Hammar, är de ett faktum.

  • Gasporox- en startup som blev lönsam

    Gasporox är bolaget som startade med en uppfinning på Lunds Universtitet. Efter åtta förlustår på börsen ser det ut som att vd Märta Lewander Xu skapat ett lönsamt företag.

  • OXE Marine i finansknipa

    Båtmotortillverkaren OXE Marine i Ängelholm upprättar kontrollbalansräkning. Trots en ökande försäljning har bolaget långt kvar till positivt kassaflöde.

  • Så ska han dubbla försäljningen

    – Jag har suttit i styrelsen i fem år, det vore konstigt om jag ville ändra allt nu när jag är vd. Det säger Thule Groups koncernchef sedan snart ett år, Mattias Ankarberg. Men hur ska han klara ett extremt ambitiöst tillväxtmål? I en intervju med Rapidus berättar han om Thules väg framåt.

  • Tunga utmaningar i Höganäs

    Metallpulvertillverkaren Höganäs är inne i en storm av utmaningar. Företaget i nordvästra Skåne är Sveriges sjuttonde största utsläppare av koldioxid. Så kan det inte fortsätta. Och vd Henrik Ager berättar vad omställningen till elbilar innebär.
    – Vi har fyra-fem år på oss att ställa om, säger han i en intervju med Rapidus.

  • Mikrodust expanderar med ny vd 

    Det Lundabaserade teknikbolaget Mikrodust plockar in en ny vd. Nu är planen att expandera bolagets sälj- och marknadsavdelning.

  • Tillfällig avkylning i het bransch

    HMS Network-grundarens ehandelsbolag JS Energi i Helsingborg kämpar med lönsamheten. Försäljning av värmepumpar på nätet gav växtvärk under chock-året för elpriser 2022.

  • Därför lämnar Kockums Malmö

    En epok går i graven när Kockums i slutet av nästa år lämnar det gamla varvsområdet i Malmö och kör flyttlasset till Lund. Bygget av det nya kontoret i Brunnshög håller på att ta form. Här berättar Kockumschefen Mats Wicksell varför Kockums lämnar sin gamla hemstad.