tisdag 3 oktober 2023

inloggad som

“Fina bolag kan man notera när det regnar”

Västra Hamnen Corporate Finance börsnoteras på First North. Bolaget gör ingen nyemission i samband med noteringen, utan störste ägaren, vd och grundaren Oscar Ahlgren, säljer aktier motsvarande 21 procent i företaget för 21 miljoner kronor.

– Vi gör noteringen primärt för ökad kännedom kring Västra Hamnen bland företagsledare, ägarfamiljer och privata investerare. I södra Sverige blir vi ofta tillfrågade vid kapitaliseringar i vårt segment, men i Danmark känner vi att det förvisso blir bättre för varje år, även om vi fortfarande är relativt okända. Här tror vi att en Nasdaq-notering både ökar synligheten och ger viss kredibilitet, säger Oscar Ahlgren till Rapidus.

Börsen har varit väldigt volatil hela året och många bolag väntar med sina börsplaner. Hur kommer det sig att ni går mot strömmen?

– Det är lite stökigt, men samtidigt har marknaden rört sig sidledes i nästan en månad nu. Marknaden prisar gradvis in högre inflation och avbrutna eller helt förändrade leveranskedjor. Vi brukar dock säga att fina bolag kan man notera även när det regnar, och i det här fallet må jag vara biased, men som sagt, fina bolag kan man notera när det regnar, säger Oscar Ahlgren.

Varför gör ni ingen nyemission vid noteringen som de flesta brukar passa på?

– Vi är redan välkapitaliserade. Till skillnad från många andra bolag som noteras på Nasdaq First North behöver vi inget ytterligare kapital för att genomföra de expansionsplaner vi ser framför oss, säger Oscar Ahlgren.

Första dag för handel på First North blir preliminärt den 6 maj.

Niclas Lindstrand

Västra Hamnen Corporate Finance börsnoteras på First North. Bolaget gör ingen nyemission i samband med noteringen, utan störste ägaren, vd […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad