fredag 29 september 2023

inloggad som

Nytt Spotlight-bolag ska notera mindre bolag

|  
|  

Den Malmöbaserade finanskoncernen Spotlight Group startar ett nytt bolag, Placing Corporate Finance, med bas i Stockholm. Målsättningen är få fler mindre bolag norr om huvudstaden att börsnotera sig. 

– Vi vet att det finns mycket fler bolag som vill notera sig än rådgivare som är tillgängliga för att göra det. Ingen är just nu nischad på rådgivning till mindre bolag, med transaktioner under 25 miljoner kronor, och i dag finns det inga eller försvinnande få finansiella rådgivare norr om Stockholm. Samtidigt vet vi att det finns jättemånga spännande bolag som i dag börjat förstå att en notering kan funka även för mindre företag, säger Spotlights vice koncernchef Markus Neuding. 

Det nya bolaget kompletterar koncernbolaget Sedermera Corporate Finance, som fått ett naturligt Öresundsfokus och ofta arbetar med något större transaktioner. Affärerna i Öresundsregionen kommer även fortsättningsvis att skötas via Sedermera.  

– Tajmingen på det nya bolaget var kanske inte den bästa, vi har planerat det länge och skickade in vår ansökan till Finansinspektionen när läget i Europa såg ganska annorlunda ut. Men vi kör på med vetskapen att börsklimatet till sist vänder, det gör det alltid, säger Markus Neuding. 

Emiliano Strauss

Den Malmöbaserade finanskoncernen Spotlight Group startar ett nytt bolag, Placing Corporate Finance, med bas i Stockholm. Målsättningen är få fler […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad