fredag 29 september 2023

inloggad som

Epiluvac: “Alla delar på plats för en internationell expansion”

|  
|  

Lundabolaget Epiluvac satsar på att etablera sig på den internationella marknaden och anställer nu Per-Anders Eriksson som vd. Han var senast vd för Hexatronic US, dotterbolag till Göteborgsbaserade verkstadsföretaget Hexatronic Group med cirka 750 anställda.

– Epiluvac har hittills varit ett teknikdrivet, på marknaden okänt bolag. För mig blir detta ganska stora likheter som min resa med Hexatronic, som var ett okänt bolag på den amerikanska marknaden när jag startade, säger Per-Anders Eriksson.

Epiluvac utvecklar och tillverkar maskiner som producerar energieffektiva halvledarmaterial baserade på kiselkarbid. Hösten 2020 fick bolaget sin genombrottsorder värd nära 25 miljoner kronor från en polsk organisation.

– Halvledarbristen i världen gör att detta är intressant och vi tror att våra system är minst lika bra eller bättre än de som finns på marknaden i dag. När systemet som levererats till Polen är uppe och kör får vi en stark referens, vilket är viktigt i branschen. Det är långa säljcykler och vi har ett tiotal potentiella kunder som kan vara intresserade av att jobba vidare med oss, säger Per-Anders Eriksson.

Epiluvac bygger, enligt styrelseordföranden Rolf Elmér, långsiktigt upp organisationen med utvecklingscenter och huvudkontor i Öresundsregionen. I dag sitter ett tiotal personer på kontoret och tillverkningsenheten i Lund.

– Med rekryteringen av Per-Anders så har nu Epiluvac alla delar på plats för en internationell expansion. Att Per-Anders tidigare har byggt upp en framgångsrik säljorganisation i USA är en viktig del av Epiluvacs satsning på de mest dynamiska exportmarknaderna, säger Rolf Elmér.

Elisabet Ottosson

Lundabolaget Epiluvac satsar på att etablera sig på den internationella marknaden och anställer nu Per-Anders Eriksson som vd. Han var […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad