fredag 3 maj 2024

inloggad som

BeammWave: “Vi klarade noteringen med blotta förskräckelsen”

|  
|  

Krig och börsras till trots lyckades BeammWave ta in 60 miljoner kronor före emissionskostnader i samband med noteringen på First North. Adderat de 35 miljoner som bolaget tog in i somras har 5G-bolaget nu kassa för att kunna accelerera utveckligen ”i några år” och fortsätta att stärka patentportföljen. 

Tajmingen för BeammWaves noteringsemission kunde varit betydligt bättre, men Lundabolaget lyckades ändå få den tecknad till 98 procent.  

– Teckningsperioden inleddes den 25 februari och den 24 invaderade Ryssland Ukraina. Med det i åtanke gick det över förväntan. Vi klarade oss undan med blotta förskräckelsen, säger BeammWaves vd Stefan Svedberg. 

Enligt prospektet ska 65 procent av nettolikviden på 54 miljoner kronor användas till produktutveckling. Bolaget utvecklar chip och tillhörande algoritmer för framtidens 5G-mobiler med en teknik som kallas lobformning, eller beamforming på engelska. Den går ut på att automatiskt rikta mottagare och sändare mot varandra för att kunna utnyttja 5G-nätets fulla prestanda. 

BeammWave blev nyligen klart med första prototypen av sitt chip och enligt Stefan Svedberg för bolaget samtal med ett flertal potentiella kunder.

– Nu har vi en bra kassa som säkrar vår verksamhet i några år och även ger oss utrymme att intensifiera utvecklingen. Vi kommer bland annat att köra gemensamma projekt tillsammans med pilotkunder för att testa och anpassa vår teknik efter deras behov, säger han. 

Emiliano Strauss

Krig och börsras till trots lyckades BeammWave ta in 60 miljoner kronor före emissionskostnader i samband med noteringen på First […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.