onsdag 24 april 2024

inloggad som

Plattform för distansvård i nytt samarbete

Lundabolaget Cross Technology Solutions, som utvecklat e-hälsoplattformen LifePod för patientuppföljning på distans, har ingått ett samarbetsavtal med Evimeria, en leverantör av ett webbaserat patientjournalsystem som används av ungefär 600 kliniker i Sverige.

– Vi har uttalat en tydlig strategi att skapa samarbete med företag där en win-win situation uppstår och vi kan komplettera varandra. Avtalet med Evimeria är ett bra exempel på hur vi vill jobba då de levererar journalsystem till privata vårdgivare. Vår lösning gör att man direkt från journalsystemet kan gå in och jobba mot patienter, säger Dag Westberg, försäljningschef och partneransvarig på Cross Technology Solutions.

Avtalsformen är löpande och förnyas per år.

– Det bygger på en intäktsfördelning där Evimeria får en del av våra intäkter, men hur stor den andelen är kan jag inte gå in på.

Cross Technology Solutions utvecklar e-hälsoplattformen LifePod för distanssjukvård av långvariga eller kroniska sjukdomar som kräver kontinuerlig uppföljning. Plattformen identifierar och prioriterar de mest vårdbehövande patienterna, vilket ska underlätta för både vårdgivare och vårdtagare.

Planer finns nu på att internationalisera verksamheten och därför förbereder sig bolaget på att ta in mer kapital.

– Vi siktar på att kunna presentera ytterligare samarbetsavtal under våren. Målet är, utöver att bli kompletta i vårt erbjudande mot vården, att även lägga grunden till vår internationalisering tillsammans med våra partners, säger Dag Westberg.

Julia Eriksson

Lundabolaget Cross Technology Solutions, som utvecklat e-hälsoplattformen LifePod för patientuppföljning på distans, har ingått ett samarbetsavtal med Evimeria, en leverantör […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.