tisdag 23 juli 2024

inloggad som

Tendo noteras på Spotlight

|  
|  

Medicinteknikbolaget Tendo öppnar i dag en investeringsrunda och planerar för att noteras på Spotlight Stock Market. Noteringen har nu godkänts av Finansinspektionen och första dag för handel planeras till den 6 april.

–  Vi har redan säkrat 14 miljoner på förhand och hoppas få in drygt 18 miljoner totalt före stängningen av rundan, vilket sker i slutet på mars. Det känns fantastiskt spännande och vi har jobbat hårt för det här under lång tid. Det här är minst sagt en stor och spännande dag i Tendos historia, säger Tendos vd Sofie Woge, som 2020 var på topp fem av PwC och Rapidus 34orna.

Tendo utvecklar medicintekniska robotiserade hjälpmedel och arbetar just nu med produkten Tendo OneGrip, en handske med ett integrerat exoskelett, som assisterar personer med begränsad handfunktion till följd av en ryggmärgsskada. Produkten kommer initialt förskrivas av läkare och kommersialiseras inom ett år enligt planerna.

– Vi hoppas komma ut i början på 2023. Just nu optimerar vi produkten och går igenom en verifieringsfas, det är de sista bitarna som ska falla på plats helt enkelt.

Bolaget siktar i första skedet på de nordiska länderna, men blickar även ut mot Europa.

– Vi börjar initialt på hemmamarknaderna i Sverige, Danmark och Norge där vi redan har etablerade kontaktnät och relationer. Vi börjar smått för att sedan förhoppningsvis skala upp och nå ut till de internationella marknaderna, säger Sofie Woge.

Julia Eriksson

Medicinteknikbolaget Tendo öppnar i dag en investeringsrunda och planerar för att noteras på Spotlight Stock Market. Noteringen har nu godkänts […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Podd: Så gick det efter Darknästet

    Från draknäste till lejonkula. Tre startups berättar om hur det gick efter att de medverkat i SVT:s program Draknästet. I vår podd Lejonkulan ställer prgramledare Jan Dahlqvist de avgörande frågorna till entreprenörerna. Lyssna här.

  • Så ska han dubbla försäljningen

    – Jag har suttit i styrelsen i fem år, det vore konstigt om jag ville ändra allt nu när jag är vd. Det säger Thule Groups koncernchef sedan snart ett år, Mattias Ankarberg. Men hur ska han klara ett extremt ambitiöst tillväxtmål? I en intervju med Rapidus berättar han om Thules väg framåt.

  • Rapportflod vecka 29

    Fler än 20 skånska börsbolag rapporterade sina andra kvartal i förra veckan. Somliga bolag sätter rekord trots att tiderna anses tuffa. Ett av dem är Lindab med vd Ola Ringdahl.

  • Enzymatica byter affärsmodell

    Enzymatica i Lund, som tillverkar förkylningssprayen Coldzyme, tittar på en ny affärsmodell. Den bedöms höja lönsamheten men det kommer att ta längre tid än vad bolaget tidigare sagt. Så här går tankegångarna hos ordförande Bengt Baron.


  • Enzymatica byter affärsmodell

    Enzymatica i Lund, som tillverkar förkylningssprayen Coldzyme, tittar på en ny affärsmodell. Den bedöms höja lönsamheten men det kommer att ta längre tid än vad bolaget tidigare sagt. Så här går tankegångarna hos ordförande Bengt Baron.

  • Färgrikt bolag söker kapital

    Lundabolaget Mantis Photonics letar finansiering för att vidareutveckla sitt instrument för en ny typ av medicinska undersökningar av ögats näthinna.

  • Till salu: app mot psykisk ohälsa

    Bolaget bakom hälsoappen Ablemind är försatt i konkurs. Men konkursförvaltaren är optimistisk och tror att han snabbt kan hitta en ny ägare till bolagets digitala verktyg.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Exoskelett i nya Lejonkulan

    Ett samarbete med Nasa banade väg för Sofie Woge att utveckla ett så kallat exoskelett för personer med ryggmärgsskada. I veckans avsnitt av Rapidus podd Lejonkulan berättar hon om sitt bolag Tendo som nu behöver pengar för att skala upp. 

  • Braincool polisanmäler vd:n

    Braincool har sparkat och polisanmält sin vd som påstås ha tagit 7,65 miljoner kronor från bolaget utan lov. Samtidigt avslöjar Lundabolaget att kapitalbehovet nu bedöms uppgå till uppåt 95 Mkr.

  • Beammwave och Vibrosense gör nyemissioner

    Kassorna tryter för flera skånska utvecklingsbolag. De senaste nyemissionerna gäller Beammwaves antennteknik och Vibrosenses medicinteknik.

  • Lundabolag får portföljen CE-märkt

    Det Spotlightnoterade medtech-bolaget Bibb Instruments har fått CE-godkännande för hela sin produktportfölj inom cancerdiagnostik.

  • … som pytsar in miljoner i cancerbolag

    Reccan Diagnostics har tagit in 8,6 miljoner kronor i en nyemission. Bland andra har Sandberg Development gått in med pengar i Lundabolaget som utvecklar ett test för att upptäcka cancer i bukspottkörteln.

  • Revansch för Cellavision

    Blodanalysföretaget Cellavision i Lund serverade på onsdagen en kvartalsrapport som var en rökare i krysset. Aktieinvesterare svarade med att lyfta aktien med nästan 20 procent.