lördag 20 april 2024

inloggad som

Tendo noteras på Spotlight

|  
|  

Medicinteknikbolaget Tendo öppnar i dag en investeringsrunda och planerar för att noteras på Spotlight Stock Market. Noteringen har nu godkänts av Finansinspektionen och första dag för handel planeras till den 6 april.

–  Vi har redan säkrat 14 miljoner på förhand och hoppas få in drygt 18 miljoner totalt före stängningen av rundan, vilket sker i slutet på mars. Det känns fantastiskt spännande och vi har jobbat hårt för det här under lång tid. Det här är minst sagt en stor och spännande dag i Tendos historia, säger Tendos vd Sofie Woge, som 2020 var på topp fem av PwC och Rapidus 34orna.

Tendo utvecklar medicintekniska robotiserade hjälpmedel och arbetar just nu med produkten Tendo OneGrip, en handske med ett integrerat exoskelett, som assisterar personer med begränsad handfunktion till följd av en ryggmärgsskada. Produkten kommer initialt förskrivas av läkare och kommersialiseras inom ett år enligt planerna.

– Vi hoppas komma ut i början på 2023. Just nu optimerar vi produkten och går igenom en verifieringsfas, det är de sista bitarna som ska falla på plats helt enkelt.

Bolaget siktar i första skedet på de nordiska länderna, men blickar även ut mot Europa.

– Vi börjar initialt på hemmamarknaderna i Sverige, Danmark och Norge där vi redan har etablerade kontaktnät och relationer. Vi börjar smått för att sedan förhoppningsvis skala upp och nå ut till de internationella marknaderna, säger Sofie Woge.

Julia Eriksson

Medicinteknikbolaget Tendo öppnar i dag en investeringsrunda och planerar för att noteras på Spotlight Stock Market. Noteringen har nu godkänts […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.