fredag 29 september 2023

inloggad som

NordAmps värvar teknikveteraner

|  
|  

Nanoteknikbolaget NordAmps knyter till sig två stornamn till bolaget: Anand Murthy, expert på halvledare hos jätten Intel, och Sven Mattisson, med bakgrund från Ericsson och en av Bluetooth-teknikens uppfinnare.

– Båda två är en enorm kunskapsmässig tillgång för oss. De är experter på de transistorer som utgör grunden i vårt arbete och de kompletterar varandra och även bolaget i stort, säger Nordamps vd Lars Tilly.

Tanken är att både Anand Murthy och Sven Mattisson ska bli delägare under året. Anand Murthy är även ledamot i styrelsen. Just nu för bolaget dialog med olika möjliga partners både nationellt och internationellt.

– Vi inleder ett samarbete med ett industriforskningsinstitut i Tyskland och för även dialog med andra stora aktörer, så det sker just nu intensiva förhandlingar.

Bolaget kommer i maj att stänga en påbörjad finansieringsrunda och hoppas då få in tolv miljoner kronor. Pengarna ska framförallt gå till att visa att deras transistorer kan integreras i en industriell process.

– Vi ska även ta klivet in i en ny anläggning där vi ska ordna med en komplett produktionslina för att visa att vi kan producera kretsar i mindre volymer. Vi har även startat ett tvåårigt projekt med Ericsson, Candence och Lunds universitet för att ta fram en radiokrets för 5G med våra transistorer, säger Lars Tilly.

Julia Eriksson

Nanoteknikbolaget NordAmps knyter till sig två stornamn till bolaget: Anand Murthy, expert på halvledare hos jätten Intel, och Sven Mattisson, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad