måndag 20 maj 2024

inloggad som

Mikrodust tar in tio miljoner

|  
|  

Ideonbolaget Mikrodust, som utvecklar testutrustning för massproduktion av elektronikprodukter, tar in tio miljoner i en investeringsrunda som leds av affärsfamiljen Johnsons Tibia Konsult. Pengarna ska gå till marknadsföring av bolagets nya plattform och till att utöka teamet i Lund med 50 procent.

– Vi har spridit ut ägandet till några strategiskt väl valda investerare. Bland annat blir Tibia Konsult delägare och köper upp cirka 15 procent, säger Mats Iderup, vd för Mikrodust.

En av ägarna som funnits med sedan starten för tio år sedan är israeliska elektronikkoncernen Crow Group – och en av Mikrodusts största kunder är säkerhetsbolaget Verisure.

Lundabolaget levererar avancerade produktionstestare för elektronik, speciellt för test av strömsnåla IoT-produkter. Bolaget har gått från att arbeta med produktutveckling till att fokusera på egenutvecklade test för högvolymsprodukter. Pengarna från investeringsrundan kommer att gå till breda marknadsinsatser och lansering av den nya plattformen.

– Vi kan nu presentera tredje generationen av vår plattform som får namnet AtoMik. I samband med lanseringen som sker nu under våren så kommer vi gå in på bred front och stärka upp framför allt kring marknadsföring och sälj.

Bolaget befinner sig just nu i en expansiv fas och har flyttat till mer ändamålsenliga lokaler på Ideon-området.

– Vi är arton personer i nuläget och kommer rekrytera ytterligare åtta till tio till slutet av 2023. Det händer mycket hos oss på olika plan och tiden framöver blir spännande att följa, säger Mats Iderup.

Julia Eriksson

Ideonbolaget Mikrodust, som utvecklar testutrustning för massproduktion av elektronikprodukter, tar in tio miljoner i en investeringsrunda som leds av affärsfamiljen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.