måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Växande teknikkonsulter expanderar i Malmö

|  
|  

Göteborgsbaserade Essiq har nya tillväxtplaner med fokus på verksamheterna i Malmö och Stockholm. I Skåne ska de anställa minst 20 personer innan året är slut. 

Totalt har företaget 200 anställda och på sikt ska de bli ”betydligt fler”. Essiqs totala verksamhet domineras i dag av fordonsindustrin i Göteborg men målet är att Skåne och huvudstaden framöver stå för en fjärdedel av bolaget vardera. Malmökontoret har nu 35 anställda konsulter och arbetar med flera av regionens största bolag inom bland annat teknik- och förpackningsindustrin. 

– De flesta av våra kunder är storbolag, men vi har också flera mindre kunder, ofta bolag med hög teknisk nivå. Nu har vi även en ny inriktning på företag som gör nytta för miljön, många av våra medarbetare arbetar gärna med miljöteknik så vi har gärna fler projekt inom det området, säger Nils Bjerkås, Essiqs regionchef i Malmö. 

Bolaget arbetar med produktutveckling på konsultbasis, från starten 2005 främst inom mekanik och hårdvara. De senaste åren har bolaget dock växt inom mjukvara som i dag utgör ungefär hälften av verksamheten. 

– Vår grundtanke från början har varit att ha ett hårt medarbetarfokus, vi är till för medarbetaren och kunden kommer i andra hand. Vi söker alltså personer som vill utvecklas och trivas med oss, snarare än specifika kompetenser. Våra medarbetares intressen avgör ofta vad vi satsar på. Det gör att vårt utbud kan tyckas lite spretigt emellanåt, säger Nils Bjerkås. 

Det senaste året har Essiq omsatt cirka 200 miljoner kronor och bolagets årliga vinst brukar ligga runt tio miljoner.

Emiliano Strauss

Göteborgsbaserade Essiq har nya tillväxtplaner med fokus på verksamheterna i Malmö och Stockholm. I Skåne ska de anställa minst 20 […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad