måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Oncorena inleder kliniska studier

|  
|  

Läkemedelsbolaget Oncorena har inlett en klinisk studie för läkemedelskandidaten Orellanin. Upp till 40 patienter med avancerad njurcancer och som genomgår dialys på grund av njursvikt kommer att ingå i studien, säger Oncorenas vd Lars Grundemar.

– Det handlar om svårt sjuka människor. Vi hoppas att behandlingen kan ge avsevärd nytta för dessa patienter. Det är otroligt spännande, säger han.

Studien genomförs på Centrum för Kliniska Cancerstudier vid Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm tillsammans med en forskningsorganisation som är specialiserad på kliniska studier inom onkologi. Läkemedelskandidaten Orellanin har en verkningsmekanism för metastaserande njurcancer.

Förra året tog Oncorena in 160 miljoner kronor – från bland annat riskkapitalfonden Fåhraeus Startup and Growth, investmentbolaget Linc och venture capital-företaget HealthCap – för att finansiera fas 1- och 2-studier liksom övrig verksamhet inom bolaget de närmaste åren.

– Nästa milstolpe blir när vi får in den första patienten i vår kliniska studie. Vi hoppas att resultaten från studien kommer att bli till stort gagn för patienter i framtiden, säger Lars Grundemar.

Sara Nkwe Assarsson

Läkemedelsbolaget Oncorena har inlett en klinisk studie för läkemedelskandidaten Orellanin. Upp till 40 patienter med avancerad njurcancer och som genomgår […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad