torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Nattaro satsar på amerikanska marknaden

|  
|  

Knappt två månader efter börsnoteringen på Spotlight expanderar Lundaföretaget Nattaro Labs och satsar på nya marknader för sitt doftbete för vägglöss. I samband med noteringen, som skedde i december förra året, tog företaget in 16 miljoner kronor.

– Vi har en god försäljning i Sverige, utmaningen är nu att komma ut på fler marknader. Just nu sker en etablering i USA, vilket vi lägger mycket krut på. När det kommer till skadedjursbekämpning är marknaden där väldigt stor, så det känns roligt att vi äntligen kommit igång, säger Carl-Johan Gustafson, vd för Nattaro Labs.

Etableringen på den amerikanska marknaden är en prioritet för bolaget, som har inlett satsningen med att starta ett dotterbolag.

– Bolagsbildningen bör vara klar inom några veckor. Därtill har vi deltagit i tre olika mässor runt om i USA.

Med sin produkt, ett doftbete för vägglöss, har bolaget hittat ett sätt att upptäcka vägglöss i tid med olika typer av fällor. Produkten fick patent i Europa och USA beviljat härom året. På hemmaplan där huvudkontoret ligger i Medicon Village i Lund sker också en satsning.

– Vi söker ny personal inom forskning och utveckling samt en nordisk säljare, säger Carl-Johan Gustafson.

Julia Eriksson

Knappt två månader efter börsnoteringen på Spotlight expanderar Lundaföretaget Nattaro Labs och satsar på nya marknader för sitt doftbete för […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.