lördag 30 september 2023

inloggad som

Nystartat ingenjörsbolag öppnar sitt tredje kontor

|  
|  

Fyra månader efter starten är orderböckerna fulla hos ingenjörsbolaget Zellaco och fler kunder står på kö. Bolaget, som nyligen flyttade in på Medeon och även har kontor i Göteborg, kommer snart att öppna sitt tredje kontor.

Bolaget söker elektronikingenjörer och mjukvaruutvecklare för att växa till 15 anställda i Malmö i år, uppger Jan Lundgren, medgrundare och platschef för bolagets Medeon-kontor.

– Vi som grundat bolaget har jobbat med embedded systems, inbyggda system, i hela våra yrkesverksamma liv. Via gamla kontakter har vi mer jobb än vi kan hantera just nu. Planen är att växa till 20 anställda i Malmö och 15 i Göteborg inom något år, samt expandera med ett kontor i Västerås eller Linköping, säger han.

Zellaco hjälper sina kunder ta fram den processorstyrda elektronik som i princip finns i alla moderna apparater och fordon. Malmökontorets nuvarande projekt är utrustning för att spara vatten, assistanssystem till flygplatser och medicinteknikinstrument. Bolaget konstruerar, testar och certifierar elektroniken, samt tar fram underlag inför produktion.

Jan Lundgren planerar även att komplettera verksamheten med ett antal agenturer för mjukvaruprogram som rör elektronik- och programutveckling. Zellaco ska då sälja licenser av programmen till sina kunder och hjälpa dem använda programmen.

Dessutom deltar de i ett så kallat open source-projekt kallat Zephyr som är öppet för vem som helst att gratis bidra med mjukvarulösningar. Även storbolag som Intel och Google deltar. Programvaran som utvecklas gemensamt blir gratis att använda för vem som helst.

– Vår idé är att hitta kunder som behöver hjälp att använda programvaran. Vi ska bidra med paketlösningar som gör att kunden direkt kan påbörja sitt eget utvecklingsarbete, säger Jan Lundgren.

Zellacos två övriga medgrundare finns vid bolagets kontor i Göteborg och arbetar med projekt för bilindustrin.

Elisabet Ottosson

Fyra månader efter starten är orderböckerna fulla hos ingenjörsbolaget Zellaco och fler kunder står på kö. Bolaget, som nyligen flyttade […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad