tisdag 3 oktober 2023

inloggad som

Börshuset kan byggas om till hotell

|  
|  

Malmös gamla börshus på Skeppsbron, där det i dag är kontorslokaler, står inför en renovering. Ett alternativ som fastighetsägaren Wihlborgs undersöker är att bygga om de klassiska lokalerna till hotellverksamhet.

– Vi tittar på lite olika alternativ för att gå in i nästa skede. Det finns tomma lokaler och teknik som behöver bytas ut i huset, så vi kommer att behöva göra ett förbättringsarbete för att få riktigt bra liv och rörelse i huset. Det utvecklingsarbetet pågår och vi har tittat på olika scenerier, men inget beslut är fattat, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter, till Rapidus.

Det sägs att planen är att göra om Börshuset, eller delar av det, till hotell, stämmer det?

– Börshuset har ett fantastiskt läge mitt i Malmö så en uppgraderad miljö med kontorsinriktning är ett hett spår. Men ett hotell har också passerat som en möjlighet, eller en kombination av hotell och kontor.

Niclas Lindstrand

Malmös gamla börshus på Skeppsbron, där det i dag är kontorslokaler, står inför en renovering. Ett alternativ som fastighetsägaren Wihlborgs […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad