måndag 29 april 2024

inloggad som

Qlucore expanderar efter börsnotering

|  

Det Lundabaserade mjukvaruföretaget Qlucore expanderar efter höstens börsnotering på Nasdaq First North. I samband med introduktionen tog bolaget in 90 miljoner kronor i en fulltecknad emission. Huvudsakligen var det erfarna investerare som tog den största delen, såsom den franska fonden Eiffel och finansmannen Rutger Arnhults bolag M2 Asset Management.

– Vi har nu medel för att accentuera vår tillväxtstrategi, det gör att vi metodiskt kan fortsätta att utvecklas enligt plan, säger Carl-Johan Ivarsson, vd för Qlucore.

Bolaget har utvecklat Qlucore Diagnostics som kan visualisera och analysera data från kartläggningar av arvsmassan och ska effektivisera diagnostiken. I höstas fick bolaget sin första kommersiella kund för sin precisionsdiagnostik för cancer. Avtalet tecknades med grekiska Neoscreen Medical, som ska att använda Qlucores diagnostikprogram för att ställa diagnoser av leukemi.

– Vår främsta strategi är att arbeta med duktiga forskningsinstitut och universitet som redan är ledande inom cancerforskning. Vi arbetar bland annat med Lunds universitetssjukhus och institutet för patologi i Heidelberg i Tyskland.

I dagsläget har Qlucore tjugo anställda och planer finns på att rekrytera fler under året.

– Vi har hittat många duktiga medarbetare och märkt att vår mjukvara lockar avancerade utvecklare, vilket är jätteroligt. Det har nog mycket att göra med att vi arbetar med bland annat AI och ligger i framkant när det kommer till cancerdiagnostik. En annan faktor som gör oss attraktiva är att vi helt enkelt arbetar för en god sak, vilket många människor ju vill vara en del av, säger Carl-Johan Ivarsson.

Framöver kommer bolaget även arbeta för en första CE-märkning av sin diagnostik av leukemi. Förhoppningen är att få den godkänd i mitten på nästa år.

Julia Eriksson

Det Lundabaserade mjukvaruföretaget Qlucore expanderar efter höstens börsnotering på Nasdaq First North. I samband med introduktionen tog bolaget in 90 […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.