måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Rapidustomten klappar till igen

Kort sagt: Midvinternattens köld är hård, särskilt med de här elpriserna. Allan sover i enslig gård för tåget till Malmö var inställt. Månen vandrar sin tysta ban, snön lyser vit norr om Hässleholm. Snön lyser vit på julkorten, endast Rapidustomten är vaken.

Av Niclas Lindstrand, Rapidus tomtenisse

Rapidustomten försöker vara ute i god tid i år eftersom elsläden kan bli alldeles för dyr att ladda. Så bli inte förvånade om någon fastnar i skorstenen vilken sekund som helst och förläget skrockar ”Finns det några entreprenöriella barn härinne?” innan han börjar dela ut årets julklappar till oskyldiga människor.

Karin Ebbinghaus, vd för Elonroad vars vägskena kan ladda elfordon i farten, får en kilowatt-timma polsk kolkraftsel, ett hamsterhjul och en ganska så pigg hamster. Samt ett signerat foto av en hånleende Per Bolund.

Karsten Deppert, Mr Mindpark, får ett dockskåp att bygga om till coworking så han inte blir rastlös när det är minst ett år tills Mindpark kan öppna i Göteborg och det redan är fullt i Malmö, Lund och Helsingborg.

Maria Paulsson, ägare till Grand Hotel i Lund, får den fantastiska filmen The Grand Budapest Hotel. Så kan Piratensalens hybridmöten i pandemitider vikariera som filmklubb, Rapidustomten är gammal nog att komma ihåg när salen var Biograf Regina.

Thomas Wiklund, Jesper Jelmteg och resten av Small Cap Partners får en takläggare. De har redan slagit ihop 14 olika golvfirmor till en koncern så Rapidustomten tycker det är lika bra att de börjar göra hela hus på en gång. Väggar kommer nästa år. Om de är snälla.

Matilda Andersson, Rapidus ständiga gästkrönikör, får en ny app som ska avgöra vilken kändis hon ser ut som, denna gång med garanti att den inte ska säga att hon ser ut som en cockerspaniel. Rapidustomten ansvarar dock inte för om den i stället matchar henne med en golden retriever den här gången.

Mats Holmbäck, vd för YouCruit som gett sig på att rädda julen för Sydstaternas alla truckers, får en leksakslastbil och bättre begagnade dvd:er med ”Nu blåser vi snuten” del ett och två (trean utan Burt Reynolds går till någon som varit elak i år).

Anna Nordström Carlsson, MFF:s marknads- och kommunikationschef, får en ny staty utanför stadion. Denna gång föreställande Tony Flygare, risken är mikroskopisk att han skulle göra sig omöjlig i hela Malmö genom att köpa en allsvensk konkurrent.

Kristian Svensson, Rapidus förrförre chefredaktör och sedan han blev vuxen samt press- och IR-ansvarig på Sparbanken Skåne, får KISS-trummisen Peter Criss soloskiva från 1978 på kassettband. Ingen annan ville ha den. Inte ens Peter Criss.

Micael Nord, Malmö stads näringslivsdirektör, får en grynkorv. Skulle han längta hem till Skövde så kan han bara smaka och inse att 378 kilometers säkerhetsavstånd till detta vidriga slaktavfall är alldeles lagom.

Till alla andra vill Rapidustomten säga: Från oss alla till er alla, en riktigt god jul!

Fotnot: Rapidustomten sägs vara en populärkulturell version av det katolska helgonet Sankt Rapidus, nyemissionernas skyddshelgon. Han led martyrdöden genom högläsning av GDPR-föreskrifter som straff för att ha struntat i all fylla i pricklistor och ESMA-data till Finansinspektionen. (Om ni inte vet vad ESMA-data är, fortsätt med det. Det måste vara skönt.)

Kort sagt: Midvinternattens köld är hård, särskilt med de här elpriserna. Allan sover i enslig gård för tåget till Malmö […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad