tisdag 16 juli 2024

inloggad som

Science Villages vd går in i snarkbekämpare

Den Lundabaserade startuppen SleepTight får Science Village Scandinavias vd Christian Lindfors som ny delägare och styrelseledamot. Lindfors, som även har erfarenhet från AWA Holding, NCC och Tyréns Syd, har köpt tio procent av företaget.

– Förutom att gå in i styrelsen ska Christian även engagera sig i bolaget med sin tid och energi. Han har erfarenhet från allt mellan startups och stora företag. Så han har med sig kunskaper om allt vi behöver och kanske saknar i dag, om hur man ska växa och utvecklas, säger SleepTights ordförande Christer Wallin till Rapidus.

SleepTight har utvecklat en snarkkrage som hindrar hakan från att falla ned när man sover och därmed också stoppar snarkningar. Uppfinningen, som har EU-patent, är gjord av medgrundaren Marianne Wallin. Ordföranden och förra kommunalrådet Christer Wallin deltog i utvecklingen genom att vara den som snarkade så att hon tvingades uppfinna kragen.

– Vi har sålt kragen sedan i våras och fick till och med ett litet överskott i september och oktober, så den säljer rätt bra. Produktionen har flyttats från att printas i Kina till plastblåsning i Eslöv så vi kan göra större volymer, säger Christer Wallin.

I dag sker försäljningen via den egna hemsidan och sociala medier, men Christer Wallin säger att man tittar på återförsäljningslösningar samtidigt som man bygger upp en plattform med fler sömnrelaterade produkter. Några fler kapitaltillskott är inte aktuella – än.

– Men ska expansionen ske enligt vår affärsplan så behöver vi mer pengar i framtiden när vi vill ut i Europa, säger han.

Niclas Lindstrand

Den Lundabaserade startuppen SleepTight får Science Village Scandinavias vd Christian Lindfors som ny delägare och styrelseledamot. Lindfors, som även har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.