fredag 29 september 2023

inloggad som

Science Villages vd går in i snarkbekämpare

Den Lundabaserade startuppen SleepTight får Science Village Scandinavias vd Christian Lindfors som ny delägare och styrelseledamot. Lindfors, som även har erfarenhet från AWA Holding, NCC och Tyréns Syd, har köpt tio procent av företaget.

– Förutom att gå in i styrelsen ska Christian även engagera sig i bolaget med sin tid och energi. Han har erfarenhet från allt mellan startups och stora företag. Så han har med sig kunskaper om allt vi behöver och kanske saknar i dag, om hur man ska växa och utvecklas, säger SleepTights ordförande Christer Wallin till Rapidus.

SleepTight har utvecklat en snarkkrage som hindrar hakan från att falla ned när man sover och därmed också stoppar snarkningar. Uppfinningen, som har EU-patent, är gjord av medgrundaren Marianne Wallin. Ordföranden och förra kommunalrådet Christer Wallin deltog i utvecklingen genom att vara den som snarkade så att hon tvingades uppfinna kragen.

– Vi har sålt kragen sedan i våras och fick till och med ett litet överskott i september och oktober, så den säljer rätt bra. Produktionen har flyttats från att printas i Kina till plastblåsning i Eslöv så vi kan göra större volymer, säger Christer Wallin.

I dag sker försäljningen via den egna hemsidan och sociala medier, men Christer Wallin säger att man tittar på återförsäljningslösningar samtidigt som man bygger upp en plattform med fler sömnrelaterade produkter. Några fler kapitaltillskott är inte aktuella – än.

– Men ska expansionen ske enligt vår affärsplan så behöver vi mer pengar i framtiden när vi vill ut i Europa, säger han.

Niclas Lindstrand

Den Lundabaserade startuppen SleepTight får Science Village Scandinavias vd Christian Lindfors som ny delägare och styrelseledamot. Lindfors, som även har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad