fredag 12 april 2024

inloggad som

Ny vd ska leda Cross internationella expansion

Lundabolaget Cross Technology Solutions tillsätter Titti Lundgren som ny vd. Hon har en bakgrund som entreprenör och medgrundare av det medicintekniska bolaget Coala Life, och börjar på Cross i januari nästa år. Thomas Bergqwist kliver ner från vd-stolen och fokuserar i stället på vidareutveckling av plattformen LifePod inför bolagets kommande expansion.

– Det som lockar mest med Cross är att få bygga ett globalt medtech-bolag där vi kan hjälpa fler kroniskt sjuka, ge dem trygghet och vårdkvalite. Men också möjligheten att digitalisera vården, vilket i slutändan skapar tillgänglighet för användaren och förenklar för vårdpersonalen, säger Cross Technology Solutions blivande vd Titti Lundgren till Rapidus.

Bolaget befinner sig i en stark tillväxtfas och inledde under hösten ett samarbete med MedHelp Sjukvårdsrådgivning, företaget som bland annat ligger bakom 1177 Vårdguiden i Region Stockholm.

– Det handlar om att bredda kundbasen och bli än mer etablerade, både på den svenska och den internationella marknaden. Där kommer min bakgrund inom marknad och sälj till stor nytta, säger Titti Lundgren.

Cross Soultions utvecklar e-hälsoplattformen LifePod som ska användas för distanssjukvård av långvariga eller kroniska sjukdomar som kräver kontinuerlig uppföljning. Plattformen identifierar och prioriterar de mest vårdbehövande patienterna, vilket ska underlätta för både vårdgivare och vårdtagare. Den hjälper även patienten med tips och råd utifrån personliga behov.

– Jag kommer ha fokus på produktutveckling och det regulatoriska, medan Titti är expert på marknad och sälj. Vi plockar det bästa från två världar och kommer komplettera varandra, säger Thomas Bergqwist.

En investeringsrunda planeras till början på nästa år och därefter är målet att ta sig an den amerikanska marknaden.

– Vi tittar just nu på hur vi kan ta oss in på den amerikanska marknaden, och det är inget man gör i en handvändning, utan det krävs vissa strategiska beslut att ta på vägen. Vi är regulatoriskt så pass påklädda att vi kan ta steg utanför Sverige och Europa alldeles snart, säger Thomas Bergqwist.

Julia Eriksson

Lundabolaget Cross Technology Solutions tillsätter Titti Lundgren som ny vd. Hon har en bakgrund som entreprenör och medgrundare av det […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Exoskelett i nya Lejonkulan

    Ett samarbete med Nasa banade väg för Sofie Woge att utveckla ett så kallat exoskelett för personer med ryggmärgsskada. I veckans avsnitt av Rapidus podd Lejonkulan berättar hon om sitt bolag Tendo som nu behöver pengar för att skala upp.