onsdag 6 december 2023

inloggad som

GPX Medical inleder kliniska studier på Irland

|  
|  

GPX Medical har tagit in 27 miljoner kronor och levererat sin första produkt Neola till ett sjukhus på Irland.

– Nu kan vi upptäcka förändringar i lungorna direkt. Vår teknik kan beskrivas som att man sänder live från lungorna och kan upptäcka avvikelser i realtid. Vi har utvecklat en banbrytande teknologi för neonatala intensivvården, säger GPX Medicals vd Hanna Sjöström.

  1. GPX medical har tidigare gjort kliniska studier i Lund. Nu ska produkten användas i en klinisk studie med ungefär 200 spädbarn på Infant Research Centre i Irland som, enligt Hanna Sjöström, är känt för att snabbt ta in ny medicinteknik. För ett par veckor sedan installerade medarbetare från GPX Medical Neola i sjukhuset och höll utbildningar för personalen.

– Det här är ett genombrott och det känns otroligt att den nu kommer till patienterna. Om allt går som vi hoppas blir Neola en självklarhet på neonatala avdelningar världen över.

Bolaget inväntar fortfarande CE-märkning, vilken planeras vara på plats inom två år, och de har även inlett en parallell process för godkännande av amerikanska läkemedelsverket. Nyligen stängde bolaget en investeringsrunda på 27 miljoner kronor med nya delägare som Anmiro, som drivs av investerarna Mikael Hägg, Roland Schylit och Anders Pettersson.

– Pengarna möjliggör att vi kan göra ytterligare valideringsstudier och fokusera på att kommersialisera oss på den amerikanska marknaden.

GPX Medical blev nyligen utsedda till ett av tolv företag i hela världen som får tävla i en av kategorierna vid Healthcare Innovation World Cup på Medica-mässan i Düsseldorf nästa vecka.

Julia Eriksson

GPX Medical har tagit in 27 miljoner kronor och levererat sin första produkt Neola till ett sjukhus på Irland. – […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad