tisdag 5 december 2023

inloggad som

34orna 2021: Del I

Medea är ett av de yngsta företagen på denna lista, Helsingborgsbolaget grundades i fjol av Alexander Adstedt (i bild), 32, och Anton Rannestig, 31. Detta efter att pandemin ökat behovet av hygienprodukter och engångsartiklar för sjukvården – och förintat behovet av deras nu nedlagda eventföretag. Nästan 25.000 olika produkter finns i dag i Medeas e-handel och företaget har flyttat in i Prisma i Helsingborg. För 2025 är målet en omsättning på en miljard kronor.

Lundensarna Kevin Östlin, 24, och Oscar Collins (i bild), 23, har med sitt Chacha Group utvecklat kundrekryteringstjänsten Zaplify på nolltid. Investmentbolaget Modelio Equity i Stockholm var imponerade nog att bli huvudinvesterare i en finansieringsrunda på tolv miljoner. Efter bara två år har Chacha Group 150 kunder, med telekombolaget ZignSec i Luxemburg som kronan på verket. Mest imponerande: De har haft positivt kassaflöde från start!


Daniel Vaknine, 20, och Måns Skogman, 20, såg ett EU-direktiv om att alla bolag med minst 50 anställda måste skaffa ett visselblåsarsystem. Därför grundade de Okapia, som på mindre än ett halvår utvecklade just en sådan tjänst under namnet Visslan. Visslan är en webbaserad mjukvara som ska leva upp till alla EU:s krav på säkerhet och integritet. Den första kunden, från USA, anslöt sig i september.


På Rapidus 20-årsfest för snart två år sedan blev Elsa Sjödahl, 23, och Iris Bjerkén, 22, med sitt SunFeeds Årets Coest-stipendiater. Juryn kunde inte motstå ambitionen i en solrosbaserad måltidsersättning för undernärda människor i svältdrabbade områden. Pandemin satte käppar i hjulen, men nu samarbetar duon med självaste Tetra Pak om att i stället anpassa måltidsersättningar till äldre människor, även i Sverige.

Helsingborgsbolaget Quickbutik och vd Azddin Benberkan, 27, låg helt rätt i tiden när pandemin kom. Att hjälpa företag att sätta upp e-handel var ungefär så hett det kunde bli när de fysiska butikerna stod tomma. Nu har Quickbutik 4.500 kunder i Sverige och 300 i Norge. Nästa steg är Danmark där de första pilotkunderna är på plats för ett topp 5-stjärnskotten från förra årets 34orna.

Medea är ett av de yngsta företagen på denna lista, Helsingborgsbolaget grundades i fjol av Alexander Adstedt (i bild), 32, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.