lördag 20 april 2024

inloggad som

Skånsk näringslivsprofil till Ikano Bank

|  
|  

Anna Werntoft blir Ikano Banks nya transformationschef. Hon har tidigare varit vd för konsultbyrån Stratetiq och kommer senast från IBM där hon var partner och kundansvarig.

– Ikano Bank är ett företag med starka värderingar och visionen är att skapa en bank till “the many people” vilket tilltalar mig. Tanken är att kunna nå ut till fler personer än andra banker gör, exempelvis de som annars inte skulle få kredit. Många har i dag svårt att få tillgång till det ekonomiska systemet och om vi kan hjälpa dem med sparande eller på ett annat ansvarsfullt sätt förbättra deras liv så vill jag det, säger Anna Werntoft, Ikano Banks nya transformationschef.

Ikano Bank ingår i Ikea-koncernen och sitt huvudkontor i Malmö. Inom ett par år siktar banken på att vara helt digital och internationellt skalbar.

– Jag kommer först och främst se till att vi investerar på rätt ställen och att våra olika sätt att jobba går ihop med våra medabetare, så att allt synkas smidigt och går i takt helt enkelt.

Anna Werntoft har tidigare arbetat med hållbarhetsfrågor och kommer att göra det även på sin nya arbetsplats.

– Det handlar om att ha ett långsiktigt hållbart perspektiv, vilket Ikano lägger stor vikt vid. Jag arbetade mycket med den typen av frågor på IBM, så det ligger mig varmt om hjärtat och har gjort det länge.

Julia Eriksson

Anna Werntoft blir Ikano Banks nya transformationschef. Hon har tidigare varit vd för konsultbyrån Stratetiq och kommer senast från IBM […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.