lördag 4 maj 2024

inloggad som

Peter Benson lämnar Sunstone…

Peter Benson slutar på Köpenhamnsbaserade riskkapitalfonden Sunstone Life Science Ventures när han nu delvis pensionerar sig. Det markerar slutet på en era för en av fondens grundare, som etablerade Sunstone 2007. 

Innan dess grundade han bolag som börsnoterade Virogates och hjälpte till att bygga upp Cellavision. Peter Benson har lett life science-delen hos Sunstone tillsammans med tre andra partners. Under ett par år har flera ledningsuppgifter flyttats till delägaren Søren Lemonius, men Benson ansvarade för strategi och insamling av pengar.

– Det är en bra, naturlig övergång till ett generationsskifte nu eftersom vi är i färd med en ny fond. Jag lämnar nu plats till nya partners att komma in i nästa fond, säger Peter Benson till Rapidus. 

Du äger väl fortfarande en del av Sunstone – kommer du att fortsätta göra det? 

– En fond struktureras med flera management-bolag, Sunstone Life Science Ventures är ett av dem och där jag inte längre är aktieägare. Men jag är fortfarande medinvesterare i fonderna, varigenom jag fortsatt kommer att ha en andel i Sunstone.

Vem ersätter dig som managing partner? 

– Søren Lemonius, som ledde vår senaste kapitalinsamling. Jag satt kvar tills vi var klara med den. Genom att lämna partnerkretsen ges Sunstone möjlighet att fylla utrymmet med ännu en ny partner. Vem det blir är inte avgjort än, men det kommer troligen att hända nästa år.

Keld Broksø

Peter Benson slutar på Köpenhamnsbaserade riskkapitalfonden Sunstone Life Science Ventures när han nu delvis pensionerar sig. Det markerar slutet på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.