söndag 28 april 2024

inloggad som

Tunga investerare går in i ungt företag

|  ,
|  

De två unga grundarna till Chacha Group, som på kort tid utvecklat och nu marknadsför kundrekryteringstjänsten Zaplify, har tagit in tolv miljoner kronor från tunga investerare. Pengarna ska gå till att kraftigt skala upp försäljningen och expandera globalt, enligt bolagets vd och medgrundare Oscar Collins.

– Vi har lyckats få mycket intressanta investerare. Några av dem är också intresserade av att vara med och utveckla bolagets globala expansion, säger Oscar Collins som grundade bolaget tillsammans med Kevin Östlin, båda födda 1997.

Huvudinvesterare i finansieringsrundan är Stockholmsbaserade investeringsbolaget Modelio Equity. Zaplify, som också har kontor i Stockholm, har efter två års verksamhet runt 150 kunder. Den största är telekom- och nätverksleverantören SES med bas i Luxemburg. Bland övriga använder tjänsten finns ZignSec, ett svenskt noterat bolag som utvecklar tekniska plattformar för säker digital identitetsverifiering, med kunder inom framför allt gaming-branschen.

Omsättningen hittills i år är strax över fem miljoner kronor.

–  Vi vill mer än tiodubbla den siffran om ett år, säger Oscar Collins.

Det ambitiösa målet är tänkt att nås genom att utveckla produkten, enligt Oscar Collins, så att kunder kan köpa bolagets tjänst direkt från hemsidan utan att behöva kontakta säljare.

– Vi har varit kassapositiva från dag ett. Hittills har vi jobbat mycket med produktutveckling och ganska lite med sälj, men tack vare kapitaltillskottet kan vi rekrytera ordentligt på säljsidan. Vi har på kort tid vuxit från tio till runt 20 anställda, säger han.

Elisabet Ottosson

De två unga grundarna till Chacha Group, som på kort tid utvecklat och nu marknadsför kundrekryteringstjänsten Zaplify, har tagit in […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.