torsdag 25 april 2024

inloggad som

Larmsensorer testas på lastfartyg

|  
|  

Lundabaserade Life Finder Systems tar in två miljoner kronor för att testa sina larmsensorer ombord ett av rederijätten Maersks lastfartyg under hösten. Nästa år planerar bolaget en större investeringsrunda, berättar bolagets vd Anders Schening för Rapidus.

– Vi vet att tekniken fungerar väl på land, men vi behöver visa potentiella kunder att konceptet håller även i tuffa miljöer. På grund av coronapandemin har vi inte fått komma ombord förrän nu, säger han.

Life Finder startades som en spinoff till IoT-företaget Sensative och tillverkar sensorer som fästs bland annat på arbetskläder och utrustning för att till exempel upptäcka plötsliga förändringar i temperatur. Anders Schening berättar att fokus ligger på marin miljö, även om de tittar på andra användningsområden.

– Pandemin tvingade oss att ta ett omtag. Nu tittar på hur vi kan anpassa tekniken efter våra kunders önskemål, exempelvis kalla på larm när någon faller över bord eller får en elchock. Trots ett stort säkerhetstänk i form av utbildning, utrustning och annat händer olyckor. Våra applikationer digitaliserar utrustningen, förklarar Anders Schening.

Försäljningen kommer att ske business-to-business och inte direkt till konsumenten.

– Just nu letar vi efter strategiska partners, de som redan säljer hjälmar, arbetskläder och flytvästar till exempel, för att snabbare komma ut på marknaden, säger Anders Schening,

Life Finder har i dag tre anställda och ett tätt samarbete med Sensative. Det nyinkomna kapitalet kommer bland annat från investeringsbolaget I Love Lund.

Sara Nkwe Assarsson

Lundabaserade Life Finder Systems tar in två miljoner kronor för att testa sina larmsensorer ombord ett av rederijätten Maersks lastfartyg […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.