fredag 29 mars 2024

inloggad som

Ny verksamhetsledare för Mötesplats Social Innovation

|  
|  

Sara Bjärstorp blir ny verksamhetsledare för Mötesplats Social Innovation vid Malmö universitet. Hon börjar sin första dag i morgon, den 15 september, och ska fokusera på nationella och internationella samarbeten.

– Jag kommer att kasta mig in i detta ganska omgående och har haft mitt första möte med teamet och ser fram emot att komma igång, säger Sara Bjärstorp till Rapidus.

Bland internationella samarbeten har EU-kommissionen gjort en ny satsning för att utveckla nationella kompetenscentra inom social innovation då de länkar samman de olika medlemsländerna, där Malmö Universitet ingår.

– För oss innebär det kunskapsdelning och kunskapsutveckling, vilket vi ser som jätteviktigt. Vi kan lära oss av varandra genom att arbeta med partners i andra länder, och det främjar i allra högsta grad innovationer och nytänkande, säger Sara Bjärstorp.

Hon har lång erfarenhet av ledning inom akademin och verksamhetsutveckling av utbildning och forskning vid Malmö universitet. Närmast har hon arbetat som dekanråd med uppdrag att strategiskt utveckla samverkan vid Fakulteten för kultur och samhälle.

Mötesplats Social Innovation på Malmö Universitet syftar till låta folk träffas och utbyta kunskap och idéer, och visionen är att fortsätta med det på ett ännu mer effektivt sätt.

– Komplexa samhällsproblem löses allra bäst över gränserna, och för det behövs innovativa metoder. Jag hoppas att vi i förlängningen blir ännu bättre på att sprida evidens- och forskningsbaserad kunskap för att på sikt bidra till en positiv samhällsförändring, säger Sara Bjärstorp.

Julia Eriksson

Sara Bjärstorp blir ny verksamhetsledare för Mötesplats Social Innovation vid Malmö universitet. Hon börjar sin första dag i morgon, den […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]