tisdag 5 mars 2024

inloggad som

Mindpark satsar på samarbeten

|  , ,
|  

Efter en hög expansionstakt i Malmö, Lund, Helsingborg och senast Göteborg tar Mindpark en paus i utvidgandet och har i stället tecknat flera nya samarbetsavtal. Tillsammans med Bowork i Sävsjö ska Mindpark erbjuda speciallevererade kontorsmöbler – och med Carousel ska Mindparks medlemmar även kunna jobba i Stockholm.

– Vi har några nya platser på gång, men i Mölndal och Göteborg öppnar vi inte förrän om ett och ett halvt eller två år så just nu är fokus på flexibilitet och på att länka ihop Skåne. Det har vi mycket efterfrågan på eftersom kunderna har medarbetare som bor i hela Skåne, säger Karsten Deppert, grundare av Mindpark Group.

Bowork, som står för ett av samarbetena, grundades i fjol av avhoppare från Kinnarps och Catena. Företaget levererar distansarbetsplatser på abonnemang till anställda som börjar jobba hemma – eller på Mindpark.

– Nu kan de leverera hos oss till de som inte kan vara på kontoret så vi fungerar som underleverantör. Just nu är det en trend att privatpersoner söker arbetsplatser hos oss, arbetsgivaren vill att de ska jobba hemifrån men de vill sitta någon annan stans. För oss är det ett sätt att testa något nytt och vi får förstås pengar för abonnemangen också, säger Karsten Deppert.

Samtidigt börjar Mindpark samarbeta med Stockholmsbaserade Carousel om själva arbetsplatserna. Den som abonnerar på Mindpark ska få tillgång till Carousels tio platser i Stockholm – och tvärt om med Mindparks skånska arbetsplatser.

– Nu börjar folk resa i jobbet igen och vi har ingen plan att starta själva i Stockholm, så det är ett bra sätt att skapa flexibilitet till det yttersta, säger Karsten Deppert.

Niclas Lindstrand

Efter en hög expansionstakt i Malmö, Lund, Helsingborg och senast Göteborg tar Mindpark en paus i utvidgandet och har i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad