tisdag 5 mars 2024

inloggad som

Flygande start för Additudes satsning på medicinteknik

|  
|  

Teknik- och IT-konsultföretaget Additudes nya affärsområde för medicinteknik har fått en flygande start. I höst räknar Additudes försäljnings- och marknadschef Jim Roslund med att affärsområdet har 15 anställda och målet nästa år är en omsättning mellan 25 och 30 miljoner kronor.

– Som alla andra inom teknik- och IT-sektorn letar vi efter nya marknader med stora behov där vi samtidigt kan få in specialister. Att hitta rätt kompetens är den stora tillväxtbegränsningen i hela Europa. Vi såg att medicinteknik behöver jättemycket hjälp för att klara alla regleringar och processer så därför drog vi igång Additude Medtech Solutions med visionen att bygga ett väldigt seniort team, säger Jim Roslund.

Additude Medtech Solutions har kontor i Medicon Village. I september börjar bland andra Håkan Erlandsson, som senast var teknikchef på TEQCool i Lund, som chef för affärsområdet medan Johan Johansson som haft motsvarande position på BrainCool började som strategisk konsult redan i april.

– Detta blev en lyckträff för oss, människor med mellan 15 och 30 års erfarenhet av produktutveckling inom medicinteknik har längtat efter att jobba i den här typen av konstellation. De bästa vill jobba med de bästa, så affärsområdet är nästan självrekryterande, säger Jim Roslund.

Niclas Lindstrand

Teknik- och IT-konsultföretaget Additudes nya affärsområde för medicinteknik har fått en flygande start. I höst räknar Additudes försäljnings- och marknadschef […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad