lördag 27 april 2024

inloggad som

34:ans trygghetslarm lanseras om ett år

|  
|  

Stylos Designs – som utvecklat ett smarta trygghetslarm för äldre – stängde nyligen en mindre investeringsrunda på två miljoner kronor från trogna investerare. Tillskottet ska hjälpa bolaget att komma ut med produkten.

– Vi tog in en mindre runda under sommaren för att kunna fortsätta att utveckla armbandet och då vi hade stora patentkostnader runt om i Europa, säger Hanne Pålsson, vd på Stylos Design.

Företaget planerar även att utöka teamet inom närmsta framtiden.

– Vi behöver en tekniker som är specialiserad på både hård och mjukvara som kan arbeta aktivt på plats och vara en del av bolaget, som är under stor utveckling just nu.

Förra året drogs Stylos Design med försenade prototyp-leveranser från Kina på grund av coronapandemin. Prototyperna anlände först i våras, vilket var en försening på ungefär ett år.

– Vi lyckades få ut prototyperna under våren och de ska äntligen testas på ett äldreboende i Vellinge under hösten. I och med investeringsrundan kan vi fokusera på det vi vill: att aktivt arbeta med produkten och utöka teamet. Vi har fått mer vind i seglen nu och hoppas att påbörja produktionen i vinter och lansera hösten 2022, säger Hanne Pålsson.

Julia Eriksson

Stylos Designs – som utvecklat ett smarta trygghetslarm för äldre – stängde nyligen en mindre investeringsrunda på två miljoner kronor […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.