lördag 4 maj 2024

inloggad som

Växande etikettföretag värvar Helsingborgsprofil

|  ,
|  

Etikettföretaget Beneli i Helsingborg har anställt Henric Ungh som ny vd. Företaget, som i fjol köptes upp av den börsnoterade Stockholmsbaserade industrigruppen Volati, ska nu koncentrera sig på utveckling och försäljning av sina smarta lösningar till bland annat medicinteknikindustrin.

– Företaget har i dag två affärsområden, där verksamheten inom traditionella grafiska etiketter drivs i verksamheten Ettiketto och ett mer tekniskt avancerat ben som bildar Beneli och legotillverkar självhäftande lösningar med utmanande kvalitetskrav. Vi printar supertunna komponenter med komplexa tillverkningsmetoder, säger Henric Ungh, som tidigare i år slutade som vd för ett annat Helsingborgsföretag, Smart Refill.

Tills i fjol var Beneli ett ägarlett företag – namnet kommer från grundaren Bengt Eliasson. Vid uppköpet togs vd-stolen över av Rikard Ahlin, som även var vd för Ettiketto i Malmö, som också ägs av industrigruppen Volati. Nu blir han ordförande medan Henric Ungh tar över vd-posten och uppdraget att koncentrera sig på den mer tekniskt avancerade delen av verksamheten.

Benelis största kund är Bio Telemetry, ett stort amerikanskt medicinteknikföretag. För dem tillverkar Helsingborgsbolaget sensorplåster, som fästs på patienternas bröst för hjärtmonitorering i hemmet.

– USA visar god tillväxt så vi är superglada att ha dem. Nu blir min uppgift att skapa tillväxt för både Beneli och Volati, de har inte köpt företaget för att behålla status quo utan målet är tillväxt genom grymma produkter, kundfokus och fler partnerskap, säger Henric Ungh.

2020 omsatte Beneli, inklusive den grafiska delen, drygt 140 miljoner kronor och gjorde en vinst på 14 miljoner.

Niclas Lindstrand

Etikettföretaget Beneli i Helsingborg har anställt Henric Ungh som ny vd. Företaget, som i fjol köptes upp av den börsnoterade […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.